Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2016, 11:54 Суспільство
Таліби скоїли страшний теракт проти пакистанських християн на Великдень
Таліби скоїли страшний теракт проти пакистанських християн на Великдень

Злочин, який вражає цинізмом та жорстокістю! У Пакистані - кривава розправа над християнами! Терористи атакували дитячий парк. Більше 70 людей загинуло. І з них майже половина - діти! Три сотні поранених і скалічених. Місто Лахор зараз у жалобі. Хто взяв відповідальність за таке страхіття?

Цієї неділі в пакистанському місті Лахор люди родинами - разом із дітьми - відзначали у парку Великдень. Було гамірно та весело. І ніщо не віщувало біди. Аж раптом за кілька метрів від дитячого атракціону прогримів вибух!

70 людей загинули, майже половина з них - це діти! За попередніми даними - три сотні поранені. Багато малюків назавжди залишаться каліками.

Ікрам, свідок:

- Я приїхав сюди вчора. Раптом пролунав вибух. Я кинувся в парк і побачив людей із відірваними головами, ногами, багато травмованих людей. Чоловіки, жінки й діти лежали там. Я почав відтягувати поранених. І раптом натрапив на відірвану ніжку шестимісячної дітини.

Насрін втратила одразу всіх своїх дітей! У тому пеклі загинули обидві її донечки.

Насрін, мати загиблих дівчаток:

- Мої дві дівчинки пішли гратися в парк на атракціон. Їх обох убило вибухом. Тіло однієї дитини знайшли. Інше й досі шукають серед трупів жертв. 

Згодом стало відомо - вибух скоїв смертник. Відповідальність за цей цинічний та жорстокий злочин взяв на себе "Талібан". Причому теракт навмисно вчинили в районі міста, де мешкає багато християн. Та ще й на Великдень! Зараз усі лікарні в Лахорі переведені в надзвичайний режим. Біля дверей ридають матері.

В регіон увели армію. До ранку закрили всі парки та атракціони. В Лахорі - триденна жалоба.

Лахор - друге за величиною місто Пакистану біля кордону з Індією. Тут живе нечисельна християнська громада. Цей теракт засудила вся світова спільнота, зокрема й Папа Римський, який дозволив собі різкі, як для понтифіка, висловлювання. 

Папа Римський Франциск:

- Великдень скривавив огидний напад. Вбито так багато невинних людей, особливо жінок і дітей. Це мерзенний і безглуздий злочин.

Тим часом Фейсбук перепросив своїх користувачів у Пакистані. Людям у багатьох країнах, зокрема й українцям, приходили питання, чи почуваються вони в безпеці після вибухів у Лахорі. Сьогодні у соцмережі вибачилися за збій.