Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2016, 23:40 Суспільство
Рекордні дреди змінили життя американки
Рекордні дреди змінили життя американки

Дреди, які довші за автобус - таку зачіску-рекордсменку з гордістю носить американка Аша Мандела. Важить шевелюра Аші аж цілих 19 кілограмів! Як сучасна Рапунцель доглядає за своїм багатством? Та чи безпечне воно для життя жінки?

Її шевелюрою можна встелити подвір'я, чи навіть половину вітальні. Або щедро закутатися, немов у ковдру. Аша Мандела з Флориди - рекордсменка Гіннеса, має найдовші в світі дреди. 

16, 5 метрів завдовжки - це більше, ніж пересічний автобус - і 19 кілограмів завважки. Фактично це вага 8-9-річної дитини. Ось яка ноша заплетена на голові жінки. Доглядати за такою зачіскою Аші допомагає чоловік - до слова, перукар.

- Часом мені здається, нас у ліжку вночі - троє!

Коханий-цирюльник не нарікає, навпаки, мріє і собі мати такі ж довжелезні пасма й стати рекордсменом серед чоловіків. Зізнається: закохався в Ашу, немов хлопчисько, передусім через довжелезне волосся. І саме через нього пристрасть не згасає ні на мить. 

- Я побачив її в інтернеті, й вже не міг відвести погляду. А наживо - це ще нереальніше! Це просто неймовірна жінка!

Два дні, щоб помити, висушити й прочесати дреди. Парочка зізнається: щоб зберегти таку красу, доводиться витрачати чимало часу й коштів. Адже це задоволення не з дешевих. Одне миття потребує до двох пляшок шампуню й спеціальних ополіскувачів. Тому Аша змушена була започаткувати власний бізнес. Нині випускає миючі засоби під своїм брендом. Й це ще не все.

Аша Мандела, рекордсменка:

- Ще півроку тому я важила більше ста кілограмів, ризикувала захворіти на діабет, і змушена була кардинально змінити життя. Носити це все непосилньно тяжко. Я займаюся в спортзалі. Схудла на 30 кілограмів, і це не межа!

Якось лікарі попередили жінку: якщо не зміцнювати спину - дреди можуть навіть паралізувати її! Аша пішла у тренажерний зал. Нині загроза в минулому. Епатажна американка жодного разу в житті не підрізала свої пасма й запевняє - ніколи не зважиться на це. Для неї це частина тіла й невід'ємна складова іміджу й внутрішньої гармнонії. Жінка з чоловіком, попри те, що немолоді - Аші вже 50 - планують ще й народити малюка. І здогадайтеся, яку зачіску йому робитимуть тато-стиліст і мама-рекордсменка?