Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2016, 00:24 Суспільство
Британського скакуна одягли в твідову трійку
Британського скакуна одягли в твідову трійку

Елегантність до кінчиків... копит. Британці вперше вбрали коня в костюм-трійку. Незвичний одяг зшили для чистокровного скакуна. Це такий сюрприз від букмекерів до традиційного кінного фестивалю, який сьогодні стартував у Челтенхемі. Чи добре костюмчик сидить і чи стане він щасливим і для коня, і для жокея?

Рання весна. Курортний Челтенхем. Гламур та коні. І головне, аби костюмчик пристойно сидів! У центрі уваги справжній "світський лев" - скаковий кінь на прізвисько Морстид. У твиді він не менш імпозантний, аніж його знаменитий жокей cер Ентоні Маккой. Обидва беруть участь у традиційному кінному фестивалі - найзначущій світській події весняного сезону у Великій Британії.

Ентоні Маккой, жокей:

- Цієї пори року я дістав ось цю красу - вбрання з мого гардероба. Й прямую на одну з найцікавіших подій для жокеїв. Але також ми створили найперший у світі твидовий костюм для коня, щоб відсвяткувати фестиваль Челтенхем.

Костюм-трійка... для скакуна?! Хто ж цей хоробрий швець, що взявся за таку роботу? Виклик прийняла учениця славетного Маккуїна - дизайнерка одягу Емма Сендем-Кінг.

Емма Сендем-Кінг, дизайнерка одягу:

- Створити перший у світі твідовий костюм для коня - найтяжче випробування за всю мою кар'єру. Мені знадобилося чотири тижні та 18 метрів оригинальної тканини марки Harris Tweed.

І це справжній шотландський твид, виготовлений вручну на острові Гарріс. Його знадобилося вдесятеро більше, аніж зазвичай для людини. Зате Морстид тепер може похвалитися і камізелькою, і сюртуком, і штанями. А ще має білу сорочку, синю краватку та кепі. Кого ж вражатимуть супер-елегантним вбранням? Кінний фестиваль у Челтенхемі зазвичай відкривають члени королівської родини, зірки та селебритіз. Цього року серед них й імпозантний Морстид. Утім, він - не лише модель. На нього також робитимуть ставки. Чи стане костюмчик для нього щасливим? Адже перегони - не лише азарт та гроші, а ще й криваве видовище, під час якого коні часто гинуть. Чотири роки тому в Челтенхемі зійшли з дистанції одразу на той світ п'ятеро добрих скакунів.

Фестиваль, якому вже понад 100 років, стартує сьогодні. Без пригод не минеться, кажуть організатори. Звісно, ризики - мінімальні, але такі речі трапляються. Втім, тільки не з Морстидом. Свідок, принаймні, ставить на нього.