Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2016, 00:13 Суспільство
У Вінниці врятували поховану заживо собаку з цуценятами
У Вінниці врятували поховану заживо собаку з цуценятами

Добу під землею. У Вінниці на будмайданчику живцем поховали псицю із вісьмома дітьми. Але тварин врятувала місцева бабуся та волонтери. Що зараз із собаками та чи покарають будівельників за таку жорстокість?

- Ты у нас будешь Мушка! Мушечка. Тебе бы найти хозяина, и ты у нас будешь замечательной девченкой.

Дворняжка Лада з цуценятами в цьому притулку оселилася кілька днів тому. Після другого дня народження. Днями собаку та її пухнастиків-цуценят будівельники ледь не поховали живцем! Вони почали засипати тварин землею. На щастя, це побачила бабуся - і одразу побігла до виконробів. Ті - не відреагували. Тоді жінка подзвонила зоозахисникам.

Юрій, волонтер притулку для тварин:

- Приехавши на место, там действительно велись строительные работы. Я попросил тракториста, он приподнял плиту, мы достали собаку эту с щенятами и спасли.

Нині на горищі для Лади та цуценят волонтери облаштували теплий і зручний куточок.

Тетяна Постановська, директорка притулку для тварин:

- Мама - она всегда переживает за свое потомство. И ей было очень страшно, когда ее засыпали. Она сутки была очень затравленная. Боялась пить, боялась есть.

Чим так заважала будівельникам собака з цуценятами? Чому їх просто не відігнали якнайдалі? По відповіді - прямуємо на будмайданчик. 

- Песика в п'ятницю поховали тут?

- Якого?

- Звичайного. В якої було вісім щенят.

- Песик бігає тут.

- Нє, песик бігає по приюту.

Згодом будівельники висувають власну версію. Мовляв, про те, що собака живе під плитою, дізналися лише від волонтерів. А після того - ще й допомогали визволити тварин.

- Приїхав екскаватор, що тут був, підняв плиту, я їх руками звідти дістав і поставив у ящик.

Цю версію могла б підтвердити чи спростувати пенсіонерка, яка телефонувала до притулку. Та волонтери не мають її контактів. Мало того - за її свідченнями могли відкрити кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами. Та зоозахисники писати заяву до поліції не стали. Кажуть, у них і без того вистачає клопоту.

Чимало з мешканців притулку знають, що таке людська жорстокість. Вівчарку Аню роздратовані скавчанням пасажири зіштовхнули просто під потяга. А ця красуня - Лінда - залишилася сліпою після залізної палиці монтажника. Чоловіку набридло гавкання.  

Тетяна Постановська, директорка притулку для тварин:

- К нам под ворота привезли на цепи суку домашнюю. И просто ее повесили на воротах. В прошлом году нам привезли собаку - мы только спустя месяц, когда мы ее откормили - мы увидели, что это овчарка! То есть это был просто скелет, обтянутый кожей.

Працівники вінницького притулку просять небайдужих допомогти. Забрати цуценя або дорослого собаку. Бо у відповідь на милосердя нові господарі отримають справжнього друга.

Тетяна Постановська
097 251 45 58.