Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2016, 22:44 Суспільство
Страшна неділя в Туреччині
Страшна неділя в Туреччині

В Анкарі в неділю підірвали два автобуси з пасажирами! В кривавому місиві загинули 37 людей. Більше сотні поранені. За попередньою інформацією, таке пекло влаштувала жінка-смертниця! Турецька поліція вже затримала 11 підозрюваних в організації масового вбивства.

Вибух в Анкарі пролунав вчора ввечері - о пів на сьому на автобусній зупинці поблизу офісу турецького прем'єра. У цьому районі багато крамниць. І люди якраз гуляли та розважалися недільного вечора. Вибухнув замінований автомобіль - між двома автобусами на перетині двох головних доріг. Кілька машин і бус згоріли вщент.

Доган, свідок:

- Поруч з нами зупинився автомобіль. Через десять секунд пролунав вибух. Шматок металу влучив у мене. Я бачив на власні очі, як п'ятеро людей загинули. Я був поранений у руку.

Люди в паніці тікали від місця трагедії. Адже нерідко за першим вибухом лунає ще один.

Турецька влада повідомляє про тридцятьох сімох загиблих. Серед них - батько нападника футбольного клубу "Галатасарай" та збірної Туреччини Умута Булута. Постраждали 125 людей, більше половини - зараз у лікарнях. 19 постраждалих - у критичному стані.

Мехмет Муедзин Оглу, Міністр охорони здоров'я Туреччини:

- 30 людей загинули на місці вибуху, і ще четверо померли в лікарні. Двоє із загиблих були, судячи з усього, виконавцями вибуху.

Біля моргу десятки людей чекають, аби забрати тіла своїх близьких. Декого вже ховають. Серед перших - 20-річну студентку Фейзу Асісу. Вона була серед людей, які чекали автобус на зупинці.

Одразу після вибуху в Туреччині заблокували "Фейсбук" і "Твіттер". Влада обґрунтувала заборону неприпустимістю демонстрації фотографій і відеокадрів із зображенням місця вибуху і його наслідків. Втім, деякі потрапили в мережу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у відповідь на вибух пообіцяв "поставити тероризм на коліна". Тим часом стало відомо, що посольство США попереджало своїх громадян про можливий теракт в Анкарі. Американські дипломати стверджують, що дізналися про його підготовку від турецької влади.

Ефка Ала, Міністр внутрішніх справ Туреччини:

- Нажаль, терактам не можна запобігти на 100 відсотків в будь-якій країні. Розслідування вибуху в Анкарі буде закінчено в понеділок, і сьогодні ми назвемо імена тих, хто організував цю акцію.

Як і обіцяла, турецька влада вже ідентифікувала особу терористки. Вона була членом забороненої в країні Робітничої партії Курдистану. ЗМІ повідомляють її ім'я - Cехер Чагла Демір, її особу з'ясували ​​за відбитками пальців. Раніше жінка потрапляла в поле зору поліції за пропаганду тероризму. Проте суд не встиг винести їй вирок. Другий смертник - чоловік. Він теж був членом цієї партії. Його імені не уточнюють.