Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 березня 2016, 00:30 Суспільство
Нове креативне життя "Мосту закоханих" у столиці
Нове креативне життя "Мосту закоханих" у столиці

Креативно, сміливо та без жодної копійки з місцевого бюджету. У Києві відкрили оновлений міст закоханих. Як організатори акції перерізали стрічку і чому ця конструкція стала унікальною.

На мосту закоханих - сотні глядачів та небувалий ажіотаж. Та це не просто відкриття відремонтованого відомого мосту. Аби знайти гроші на його реконструкцію, активісти вирішили діяти креативно. Кожен охочий міг заплатити за дошку, на якій вигравіював зізнання в коханні. За деякі дошки розігралася запекла боротьба.

Гарик Корогодський, організатор доброчинної акції:

- Самая дорогая табличка, кстати 77-я. За нее заплатила Женя 20 тысяч. Среднестатистическая - тысяча. С каким-то красивым номером - 5 тысяч. На первую был аукцион - 10 тысяч.

Для Наталі дошку з написом в її честь подарував чоловік. Жінка зізнається - вражена сюрпризом.

Наталія, киянка:

- Это было очень неожиданно. Надпись гласит "Ивашечке с любовью".
 
Ярослав про незвичну доброчинну акцію дізнався з соцмереж. Дружина підтримала ідею. Їхня дошка під номером 201.

Ярослав, киянин:

- Увековечить себя. Он дети растут, поколение новое. Будут когда-нибудь с женихами своими приходить и показывать: вот мои родители такую штуку оставили. Приятно.

В такий незвичний спосіб доньки вирішили привітати маму з 8 березня.

Наталія, киянка:

- Цветы и подарки были вручены, и мы просто отправились на прогулку. Был настоящий такой сюрприз, и что особо ценно в сюрпризе - что часть направлена на благотворительность.

Багато власників креативних дощечок здивували зізнаннями в коханні.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Поряд зі звичними зізнаннями в коханні є і доволі оригінальні. Ось, наприклад, дощечку під номером один прикрашає напис "Я люблю борщ".

Та реконструкція мосту ще не завершена. Численні замочки, які за традицією чіпляють молодята, невдовзі зникнуть з перил, адже зайва вага дуже небезпечна для тендітної конструкції, а іржаві металеві пам'ятки можуть впасти на автомобілі. Але хвилюватися не варто - традиція залишиться.

Тіна Михайловська, координаторка доброчинної акції:

- В скором времени мы установим большую конструкцию, которая будет предназначена специально для замочков. Это будет новый символ. И оттуда замочки не будут срезаться никогда.  

Організатори акції кажуть, що це не останній доброчинний проект. Наступна мета - відкрити на території столичного Гідропарку кінозал, в якому пенсіонери безкоштовно зможуть дивитися улюблені фільми.