Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 березня 2016, 00:03 Суспільство
Киянки змагалися у водійській майстерності на святковому раллі
Киянки змагалися у водійській майстерності на святковому раллі

У Києві спостерігали за жіночим раллі. Уже вісімнадцятий рік поспіль українки розпочинають святкування міжнародного жіночого дня з автоперегонів. Цього разу тридцять екіпажів проїхали понад сімдесят кілометрів столичними вулицями та виконали різноманітні завдання.

Міжнародний жіночий день вони почали святкувати за кермом своїх автомобілів. На площі перед національним спорткомплексом Олімпійським тридцять екіпажів, і в усіх лише пані. Тут є і досвідчені водійки в професійних костюмах.

Олеся, учасниця автоперегонів:

- Четвертый раз в этом ралли, ждем получить удовольствие, а там победа - не победа - такое дело.

А ті, хто вперше стартує на перегонах, уважно вивчають правила та схему так званої "Легенди", яку роздали кожному екіпажу.

- Нам казалось, что мы будем ехать быстро, а оказалось, что будем ехать по правилам, не нарушая. Тут, видете, есть дорога и есть время, в котором мы можем приехать.

Перед стартом короткий інструктаж, відлік годинника - і можна рушати. 

Ірина та Олена вирішили вперше випробувати свої сили в жіночому ралі. Аби не гаяти часу на вивчення маршруту, весь напрямок досліджують вже в дорозі.

- Це загальна, а через 150 метрів ми маємо поворачувати.

- А вот эта, мы здесь сейчас поворачиваем.

Одну годину - саме стільки часу мали дівчата, аби розібратись у схемі і доїхати до першого завдання. Утім, цього часу деяким учасницям забракло.

- Девчата заблукали, скорее всего, а мы надемся, что мы не заблукаем. Потому что мы уважно смотрим на схему.

А ось Олена та Ірина спершу хоч і заблукали, утім, жіноча інтуїція їх таки не підвела. Вони навіть завчасно приїхали. Тут на дівчат чекав черговий заїзд. Перегони вже на картинговій трасі стали справжнім випробування для слабкої статі. Для учасниць головне було вкластися в час і не зачепити суперницю. Утім, боротьби між дівчтами не баркувало.

Сніжана, учасниця автоперегонів:

- Мы тренувались на картингу до этого, там было все намного лучше. Здесь очень плотная и скользкая дорога и тормоза ужасные. Там случайно девочка меня подрезала, но мы ж с ней не соревновались, это все было на время.

Значно більше майстерності за кермом, пані мали показати на трасі з перешкодами.

- Пристегиваемся, окна закрываєм, и я даю старт!

Дівчата не мають права на помилку. 

- Они не на зеленою ромашку поехали, а поехали на оранжевую.

- Хотіли схитрити?

- Мабуть так!

- Це штраф?

- Це непроїзд фініша.

Утім, окремі жіночі екіпажі могли дати фору навіть чоловікам у майстерності швидко долати перешкоди.

Шість годин за кермом, сімдесят кілометрів перегонів столичними вулицями. Ось у такий оригінальний спосіб киянки відсвяткували 8 березня.