Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 березня 2016, 01:34 Суспільство
Родина чемпіонів з Канади
Родина чемпіонів з Канади

Жінки зі сталевим характером і м'язами, найкращим подарунком для яких є штанга. У Канаді мешкає родина, де жінки замість вправлятися на кухні - нарощують біцепси й викручують руки чоловікам.

- До 30 років я гадки не мала, що таке реслінг.

Знайомтеся - родина Джойзі Кінг. Прізвище жінки у перекладі означає "король". І, мабуть, невипадково. Вона - 13-разова чемпіонка світу з армреслінгу. І досягла цього за якихось кілька років.

- Цей спорт унікальний. Я займаюся з 11 років. Нині щоп'ятниці ми збираємося на змагання. Це об'єднує родину, і це весело.

Родина спортсменів жартує - армреслінг у них у крові й, певно, передається у спадок. Нежіночим видом спорту займається і мама, і донька, й онука. Про секрети того, як здобувають чемпіонські титули Канади й світу, кремезні пані не розповідають.

- Донька мріє перемогти мене. Втім, їй це не вдасться.

Щоб залишатися у прекрасній формі й так безстрашно хизуватися м'язами, Джойзі тричі на тиждень виснажує себе в спортзалі, дотримується жорсткої дієти й режиму дня.

- Під час тренувань ти просто обростаєш м'язами.

Зі слів тренера жінки - вона неймовірно дисциплінована, і саме завдяки цьому залишається на п'єдесталі першості.

Дерен Вілсон, тренер:

- Вона може зламати будь-кого. Кожне тренування пробуджує апетит. Як на мене - вона непереможна.

Чоловік  Джойзі каже - дружина якось зламала йому руку. Відтоді Алан зайвий раз не сперечається з жінкою. Адже це небезпечно.  

Алан Кінг, чоловік чемпіонки:

- Великі м'язи не лякають мене, навпаки - це привабливо. Я знаю, яких зусиль вона доклала, щоб виглядати так, і для мене такі форми - спокусливі.

За спиною у Джойзі Кінг - перемога над майстром спорту росіянкою Лілією Хамідулліною. Канадійка сподівається й мріє, щоб її діти, онуки й правнуки залишалися чемпіонами усіх часів.