Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2016, 01:09 Суспільство
Не стало Крачковської - найяскравішої зірки другого плану
Не стало Крачковської - найяскравішої зірки другого плану

Улюблениця мільйонів, актриса Наталя Крачковська померла сьогодні в Москві. Останнім часом вона хворіла. Потрапила до реанімації з гострим інфарктом міокарда. П'ять днів лікарі боролися за її життя. Однак - марно... Наталі Крачковській було 77. Вона знялася у сотні фільмів. І хоча не зіграла жодної головної ролі, стала справжнью зіркою кіно. Якою ми будемо її пам'ятати - на екрані і в житті.

Вона йшла по життю з усмішкою. По-дитячому кепкувала з себе і не ображалася на жарти.

Аркадій Інін, драматург:

- Она никогда не даст возможность ее опередить и сама первая пошутит о своей фигуре, и так добродушно, искренне, что на душе теплее.

Її героїні на екрані рідко усміхалися. Вони незграбно падали, бігали й гірко плакали. Утім, саме ці нехитрі ексцентричні жіночки змушували реготати мільйони глядачів.

На її рахунку - сотні фільмів, але жодної головної ролі. Утім, яскраві комічні образи, які Наталя Крачковська втілювала на екрані, неможливо назвати другорядними. Її епізодичні кілька фраз запам'ятовувалися більше, ніж монологи головних героїв.

Вона все життя мріяла стати актрисою, хоча батьки бачили доньку істориком. Після автокатастрофи, в якій Крачковська майже осліпла, про кінокар'єру можна було забути. Та мрія була сильнішою за перепони. І Наталя потрапило в кіно. Одна з перших її ролей - у фільмі "Іван Васильович міняє професію".

Наталя Крачковська:

- Я безумно его боялась, это же Юрий Васильевич Яковлев. Я боялась до него дотронуться, там есть такая сцена - Юра сидит задумчивый, он: отстань, старушка, я в печали! Мне было неудобно хватать его за плечо, и я щипком ухватилась. И вот этот щипок остался в картине, Гайдай не стал его переснимать.

Гумор Наталі Крачковської не був прописаний. Вона любила імпровізацію.

Наталя Крачковська:

- Выучили вас на свою голову, облысели все - потому что до этого меня какой-то лысый обидел.

Смішну пампушку з фільму почали впізнавати на вулицях. А ось в особистому житті зайві кілограми Наталі Крачковській ніколи не заважали. Залицяльники переслідували актрису на кожному кроці.

Наталя Крачковська:

- Я не была худенькой никогда, но мальчишкам это нравилось, у меня был поклонник, который, глядя на меня, сказал с упоением: сто килограмм мечты!

У цю мрію колись закохався і звукорежисер Володимир Крачковський. Свою майбутню дружину, з якою прожив 26 років, до кінця свого життя, він завойовував не квітами, а сиром зі сметаною та булочками.

Останні роки Наталя Крачковська багато грала в театрі і майже не знімалася. Її остання роль у комедійному серіалі - "Обережно, діти" у 2013-ому. Актриса мріяла, що їй зателефонують і вона зіграє ще харизматичну пишну красуню. Утім - не судилося. Наталя Крачковська останнім часом хворіла. Наприкінці лютого потрапила до реанімації з гострим інфарктом міокарда. П'ять днів лікарі боролися за її життя. Напередодні під'єднали до апарата штучної вентиляції легень. Зусилля були марними. Наталі Крачковській було 77.  

- Я живу и жить буду до конца своих дней вот так, целиком, и никогда ни от чего не откажусь, ни от чего хорошего. Вот так - актриса, которая любит жить.