Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2016, 23:05 Суспільство
Два Оскара для Лео
Два Оскара для Лео

Судилося чи ні? Леонардо Ді Капріо таки отримає Оскара! Букмеркери ставлять ставки на номінантів 88-ї церемонії й пророкують Лео заповітну перемогу. Адже актор жодного разу не здобував найвищу відзнаку Голівуду. Нині шанси подвоїлися, адже статуетку для Лео приготували ще й у Сибіру.

Лео і Оскар. Це словосполучення нині в інтернеті б'є усі рекорди. Головна інтрига цьогорічної найвідомішої кінопремії - чи віддадуть золоту статуетку Леонардо Ді Капріо. Блакитноокий красунчик, відколи вперше номінувався на Оскар, помітно подорослішав, посивів, зіграв десятки головних ролей, втім, жодного разу так і не зміг вибороти омріяний трофей.  

Невпинна гонитва Лео за Оскаром уже стала сюжетом комп'ютерних ігор. Ось цю забавку вигадали британці - для тих, хто хоче допомогти акторові таки добігти до статуетки. Він плаче, наздоганяє Оскара, розповідає, скільки разів пробував схопити приз, благає кіноакадеміків зжалитися й таки віддати нагороду. В інтернеті хіба ледачий не публікує жартівливі меми на тему Ді Капріо. Є цілі спільноти з хештегом "віддайте Лео Оскара".

Бен Екстейн, букмекер:

- Два основні претенденти - "Легенда  Х'ю Гласса " і "В центрі уваги". Вони йдуть пліч-о-пліч. Втім, з огляду на ставки - я певен, що все ж Алехандро Іннаріту й Ді Капріо точно попереду. Статуетки можна віддати їм ще до початку шоу.

Букмекери в Лас Вегасі заробляють капітал на ставках щодо переможців кінопремії. Переконують, що саме Ді Капріо таки у фаворитах.

Тож невже "Легенда Х'ю Гласса" виведе Лео на п'єдестал? Адже від початку цьогорічного кіносезону його вже визнали найкращим за роль відчайдушного експедитора. Ді Капріо віддали Золотий Глобус і нагороду британської академії кіноакторів - BAFTA.

Гігантські копії Оскара вже тримають у руках будівельники. У Лос Анджелесі останні приготування до зустрічі зірок Голлівуду, а за кулісами свята кипить робота.

Джо Льюіс, інженер:

- Площа доріжки 2 тисячі квадратних метрів, на ній працюватимуть 300 людей, до 800 представників медіа, загалом акредитовані 7000 людей. Це грандіозна подія!

Посилено готувалися до цьогорічного дійства не лише американці. Власний Оскар для Леонардо - якщо не пощастить виграти справжній - приготували в Сибіру.

В одній зі сцен "Легенди Х'ю Гласса" ведмідь двічі згвалтував героя Ді Капріо. Такі чутки на початку лютого облетіли світ. Студії "20 століття Fox" довелося навіть офіційно виправдовуватися й вибачатися. Мовляв, глядачі невірно сприйняли змонтовані кадри.

- Ожерелье, браслет, кольцо, три пары сережек и два кольца.

Якути, які про таких хижаків знають не з чуток, так перейнялися історією з ведмедем, що вирішили втішити Лео - люди, немов у ломбард, почали зносити золото й срібло - щоб переплавити на статуетку Оскара.

- Он достоин этого.

- От имени наших северных якутских женщин отдать серебро, чтобы мы сделали Оскар. Чтобы он наконец-то хотя бы просто у него дома стоял.

Народний Оскар з Якутії - 3 кілограми завважки - змайстрували завдяки пожертвам 147 фанаток Лео. Втім, статуетка срібна, з азіатською зовнішністю й ритуальним глечиком - чорон - в руках. Він символізує гармонію і духовну силу людини. Чи знає зірка Голівуду, де знаходиться Якутія, і чи відреагує на подарунок - поки невідомо.