Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2016, 12:06 Суспільство
Низка терактів у Туреччині
Низка терактів у Туреччині

Серед постраждалих в терактах в Анкарі - українців немає. Про це заявляють у вітчизняному МЗС. Тим часом в Туреччині сьогодні - новий вибух. І шесторе загиблих. Люди в турецьких містах нажахані і бояться виходити на вулиці! Хто стоїть за терактами? І чи піймали злочинців?

Вибух в Анкарі стався біля площі Кизилай - в урядовому кварталі. Бомба була в автомобілі, який у момент підриву порівнявся з машиною турецьких військових. 

- Вибух пролунав приблизно за 300 метрів від мене. Був дуже потужний спалах. Потім звук. Я був у страшному шоці. Я навіть не міг повірити, що вибух стався так близько від мене.
 
Вибух влаштував терорист-смертник. Загинули 28 людей. Переважно - вояки. Більше шести десятків - поранені. Половину постраждалих на наступний день виписали з лікарень. Інших нині відвідують турецькі можновладці.

- Якби це сталося на кілька секунд пізніше, мене не було б тут і зараз. Слава Аллаху!

Тим часом біля моргу зібралися родичі жертв. Загиблих ховатимуть сьогодні. Уряд звинуватив у організації теракту сирійських курдів.

Ахмет Давутоглу, прем'єр-міністр Туреччини:

- У світлі зібраної нами інформації було чітко встановлено, що цю атаку скоїв терорист із Робітничої партії Курдистану. Це - громадянин Сирії  Саліх Неджар 1992-го року народження.

Нині люди в турецьких містах бояться виходити надвір. Адже нині на сході країни скоєно новий теракт - підірвали колону турецької бронетехніки. Загинули шестеро. Ще одна людина постраждала. В Анкарі вважають ці вибухи взаємопов'язаними. Президент Туреччини пообіцяв помститися їхнім організаторам.

Реджеп Ердоган, Президент Туреччини:

- За підозрою у причетності до вибуху затримали 14 осіб. Це не остаточна цифра. Це сигнал, що наші операції проти терористів увінчалися успіхом.  

Неспокійно навіть туркам за кордоном. У середу пізно ввечері в передмісті Стокгольма пролунав вибух у будівлі турецького культурного центру. Дуже пошкоджено частину будівлі, вибиті всі шибки. Проте ніхто не  постраждав.