Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2016, 01:39 Суспільство
Навколо столичного спортивного басейну розгортається скандал
Навколо столичного спортивного басейну розгортається скандал

Скандал - у школі вищої спортивної майстерності Києва. Директора, якого ще рік тому звільнили за фальшиве посвідчення Майстра спорту СРСР та підозру в корупції - поновився на посаді через суд. Вихованці школи, зокрема, чемпіони світу, заслужені спортсмени і тренери - проти такого рішення. Кажуть: з поверненням директора відомий басейн Юність може перетворитися на звичайний фітнес-центр.

Замість тренування - перекриття дороги. Вихованці вищої школи спортивної майстерності разом із батьками вийшли на пікет. Причина протесту - директор. Рік тому Олега Гатченка звільнили з посади за аморальну поведінку, а також через підозри у відмиванні державних коштів та фальшиве посвідчення майстра спорту. Відповідна заява з'явилася ще в січні 2015 року на сайті КМДА.

- Відповідне кадрове рішення було ухвалене через встановлення факту використання ним фальшивого посвідчення "Майстер спорту СРСР". Крім того, за результатами аудиторської перевірки Департаментом, яка виявила фінансові порушення в даному навчальному закладі на загальну суму майже 2,5 млн грн.

Рік тому саме батьки намагалися з'ясувати, як директор Олег Гатченко свого часу отримав звання майстра спорту СРСР. Тоді надіслали запит у міністерство спорту Росії - й отримали  відповідь.

Світлана Засько, мати чемпіонки світу з плавання:

- Не может подтвердить сведения о присвоении мастера спорта ССсР по плаванию с 87 по 89 год.

Сам Олег Гатченко запевняв: отримав це звання ще 88-го року. І його посвідчення - не підробка. Це він довів і в суді. 

- Настоящее!

Після звільнення, яке Гатченко вважає незаконним, написав позов до суду. І виграв. Тепер він може повернутися в директорське крісло. 

Олег Гатченко, колишній керівник вищої школи спортивної майстерності: 

- Рішення суда- компенсація за моральний ущерб и за вынужденный простой.

Дарина Зевіна - чемпіонка світу та Європи, відома українська плавчиня, не хоче, аби Олег Гатченко повернувся. Бо за його правління тренуватися в "Юності" було неможливо.

Дарина Зевіна, заслужений майстер спорту України з плавання:

- Что строилось многими-многими годами, он пришел и разрушил! Тренироваться здесь было невозможно, какие-то свои цели преследовал. Хлорки бросали столько, что глаза выедает. Люди, которые готовятся как минимум к чемпионату Европы, плавают на дорожке по 3-4 человека, у нас плавало по 10.

Наставниця олімпійської чемпіонки Яни Клочкової - Ніна Кожух - розповідає, що свого часу боролася, аби цей басейн став найкращим у країні. Боїться, що з поверненням Гатченка ця школа перетвориться на приватний фітнес-центр.

Ніна Кожух, заслужений тренер України:

- За мастера спорта получал деньги государственные, надбавку, это разве нормально? Директор сейчас стал, великолепный человек, коллектив создал, что, мы его будем убирать, а этого брать?

Сам Гатченко певний: усі ці розмови - особиста помста. І вищу школу спортивної майстерності не має наміру нікому віддавати.

Олег Гатченко, колишній керівник вищої школи спортивної майстерності:  

- Это фантазии, эмоции и глупости, если бассейн находится на балансе Киева, если его купить или продать - надо пройти столько коридоров! Кто я такой, чтобы мог прийти и сказать: отдайте мне бассейн. 

Та спортсмени стоять на своєму. І попри все - домагатимуться звільнення директора.