Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 лютого 2016, 00:24 Суспільство
Поспішайте робити добрі справи
Поспішайте робити добрі справи

У світі святкують день спонтанного прояву доброти. Що він означає для українців і як потрібно це добро правильно дарувати?

Брати Денис і Давид закінчують пекти млинці. 

- Так, поправь...

Хлопці начиняють своє кулінарне диво шоколадом і бананами. За шеф-кухаря - старший, Денис.

- Мажь шоколадом, а я потом еще бананы, шоколада побольше набирай, чтобы можно было весь размазать. Мы любим готовить, еще мы любим готовить просто так.

Так від самого ранку хлопці трудяться неспроста. Вони готують сніданок для мами. 

- Давид, сбегай, мы же еще для мамы приготовили цветы. Мама!

- Ой, какая красотища! Это мне?

- Да, это можно скушать, да, конечно, все, кроме тюльпана.

Чимось особливим хлопці свій вчинок не вважають. Кажуть: почули, що сьогодні - день спонтанного прояву доброти. І вирішили потішити маму.

Ганна, мати Дениса та Давида:

- Прочитали в интернет, я им сказала, и у них возникло такое импульсивное желание, видимо, сделать мне приятно, и это очень удалось. Хотелось бы, чтобы сегодняшний день доброты стал бесконечным веком доброты.

Хлопці кажуть: добрі вони не лише один день на рік. І не лише з мамою. А й, наприклад, з улюбленою болонкою Беллою. 

- Если ей холодненько на улице, я ее засовываю в куртку.

Янзі лише 9 місяців, вона напрочуд комунікабельна собака.

- Янга суслик, молодец, дай пятерик - молодец! Это беспородная собака, породы у нее нет, зато есть колоссальный ум.

Цей дім, як казкова рукавичка, вміщує десятки знедолених тварин. Лілія разом з чоловіком просто не може пройти повз чотирилапого, який помирає. І забирає їх у свій домашній притулок з простою назвою "Вольєр №1".

Лілія, лялькарка:

- Это мопс Федя, Федя был найден на улице, он прожил в самые лютые морозы на стройке, люди нам позвонили, и мы забрали, Федя наш любимец.

Аби виходити та прогодувати чотирилапу родину - треба чимало грошей. І ось нещодавно Лілія неочікувано для себе вигадала новий спосіб заробітку. Жінка почала шити... ляльки.

Лілія, лялькарка:

- Два месяца я их шью, и получаю от этого колоссальное удовольствие, потому что они все разные, это творчество, это возможность для меня открыться, и они очень помогают, потому что они помогают кормить наш приют.

Першу ляльку пошила для себе, виставила її фотографію на сторінці в соціальній мережі, і одразу отримала кілька замовлень. Лілія каже: всі гроші за продаж ляльок витрачає на утримання чотирилапих.

Лілія, лялькарка:

- Бездомное животное не отличается от домашнего, и затраты одинаковые, это и питание, и ветеринарное обслуживание, и вакцинация от паразитов, как любая домашняя собака - такой же бюджет.

Лілія каже: робити добро треба постійно. І воно - у простих вчинках: погодувати взимку пташок, поступитися місцем в автобусі або підтримати когось словом.