Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 лютого 2016, 23:01 Суспільство
Ді Капріо отримав престижну британську нагороду
Ді Капріо отримав престижну британську нагороду

Тріумф Лео. Фільм "Легенда Г'ю Гласса" з Ді Капріо у головній ролі отримав п'ять статуеток від британських кіноакадеміків. Престижна нагорода БАФТА - це своєрідний європейський "Оскар". А члени журі іноді більш суворі і прискіпливі, ніж американські.

У Лондоні завершився так званий британський Оскар: 69-а церемонія вручення головної кінопремії Туманного Альбіону. За версією Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) кращим фільмом року стала стрічка Алехандро Гонсалеса Іньярріту "Легенда Г'ю Гласса", головну роль в якому зіграв Леонардо Ді Капріо. Він і отримав нагороду за кращу чоловічу роль. Першу в своїй акторській кар'єрі премію БАФТА Ді Капріо присвятив матері.

Леонардо Ді Капріо:

- Є одна людина, якій я маю подякувати. Я виріс, не будучи в привілейованому становищі. Ця жінка возила мене в школу по три години на день, щоб дати мені іншу перспективу. Сьогодні у неї день народження. Мама, вітаю тебе. Я дуже сильно тебе люблю.

Дія стрічки розгортається в XIX столітті. Актор виконав роль американського мисливця за хутром, який переживає важкі випробування. Фільм був номінований на вісім нагород і в підсумку забрав половину. Фільм "Легенда Г'ю Гласса" отримав також призи за кращу режисуру і операторську роботу, за кращий звуковий супровід. Премію BAFTA часто називають індикатором майбутнього голосування журі Американської кіноакадемії. У цьому році "Легенда Г'ю Гласса" стала лідером за кількістю номінацій на премію "Оскар", яку вручать за 2 тижні, претендуючи на перемогу в 12 категоріях.  Мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту висловив подяку Ді Капріо, чий талант і відданість справі, за його словами, допомогли реалізувати цей проект. І теж не забув про свою родину.

Алехандро Гонсалес Іньярріту, режисер фільму "Легенда Г'ю Гласса":

- Хочу подякувати Британській академії за цю нагороду. Це дійсно велика честь - вже бути номінованим на неї. Ця нагорода відзначилася феноменальною британською пунктуальністю. Я її хочу присвятити своїй дружині, з якою завтра ми відзначимо нашу 24-ту річницю подружнього життя. 

Церемонії, яка проходила в Королівському оперному театрі, передувало дефіле акторок у вишуканих сукнях на червоній доріжці. Так, українка Ольга Куриленко продемонструвала свою бездоганну фігуру після народження сина в сукні від Ralph and Russo. Кейт Уінслет злегка погладшала, напевно, тому вибрала чорне вбрання від Antonio Berardi. Кейт Бланшетт зробила вибір на користь сукні від Alexander McQueen. Шведська акторка Алісія Вікандер обрала сукню зі шкіри з металевими вставками і високим розрізом від Louis Vuitton.