Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 лютого 2016, 23:42 Суспільство
Американець став щасливим, фотографуючи собак
Американець став щасливим, фотографуючи собак

Мисливець на собак, але не догхантер. Американець Еліас Фрідман здобув славу завдяки фотоапарату і вмілому підходу до тварин. Як мегапопулярний блогер-фотограф робить свою справу?

Знайомтесь: Еліас Фрідман - людина з собакою в об'єктиві. Це історія бренд-менеджера - невдахи, який став успішним фотографом.

- Немає нічого більш безглуздого, ніж гуляти вулицею і приставати до перехожих з питанням: можна я сфотографую вашу собаку? Я даю собаці відволікаючий звук. І в наступну секунду собака позує, як професіонал.

Еліас Вайс Фрідман - засновник фотопроекту The Dogist, популярний фотоблогер і автор книги "Фотографічні зустрічі з тисячами собак". Після закінчення університету Бостона він робив невдалі спроби побудувати кар'єру бренд-менеджера. Але одного разу взяв у руки фотоапарат, з того часу його життя змінилося назавжди. Він пройшов шлях від офісного працівника до процвітаючого майстра фотографії.

- Я питаю людей: що б ви робили, якби мали всі гроші світу? Я б подорожував з камерою і фотографував собак. Але я це і так вже роблю.

Озброївшись наколінниками, тенісними м'ячами, ласощами і серветками для витирання собачої слини, він всього за два роки відзняв вісім тисяч тварин. Фрідман каже: щоб отримати ідеальний знімок однієї собаки, потрібно до 20 дублів. Втім, перші кадри, коли собаки здивовані, як правило, найбільш вдалі. За цю першу хвилину вони демонструють цілий спектр емоцій.

У сім'ї батьків фотографа є дві собаки, чорний і шоколадний лабрадори, а у його родичів - ще три. За його словами, ці собаки доброзичливі, люблять фотографуватися. Однак у самого Еліаса собаки немає. Він не хоче обмежувати свою свободу переміщення.

- У мене немає ні собаки, ні дівчини. Я постійно працюю з людьми. Я приходжу додому, падаю на килимок. Я інколи відчуваю самотність. Приходжу і сиджу один на килимку. Але я суджу по людях за їхніми собаками. Ці собаки відкривають для мене цілий світ, і від цього я стаю щасливим.

Однак Фрідман фотографує не тільки домашніх вихованців. На його рахунку - зйомка десятків собак у притулках для тварин з метою прилаштувати їх в добрі руки, а серед планів на майбутнє - фотопроект про службових собак: рятувальників, поводирів, мисливців і багатьох інших.