Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 лютого 2016, 23:16 Суспільство
У Німеччині мігрантів навчають правилам поведінки під час карнавалу
У Німеччині мігрантів навчають правилам поведінки під час карнавалу

Поцілунки - це не привід для інтиму. А веселі масові розваги - не привід для безладів. У Кельні у переддень карнавалу для мігрантів проводять лікнеп! Незважаючи на заворушення з біженцями, німці вирішили не скасовувати традиційний карнавал. Він розпочинається завтра і триватиме тиждень. Однак заходи безпеки у місті - безпрецедентні.

Німеччина за день до сезону карнавалів. А відтак - за крок до можливих провокацій та безладу! Тож заходи безпеки - безпрецедентні. В той час, як тривають останні приготування, серед міґрантів проводять... лікнеп. Поцілунки - це традиційна частина карнавалу. Втім, далеко не всі біженці розуміють, що це не заклик до інтиму. Тож їм роздають листівки з правилами поведінки.

- Це нормально. Так повинно бути. Тому що є деякі люди, з поганими думками.

- Це дуже добре, тому що це безпека для нас, і для наших дітей, для всіх людей.

Карнавал означає не тільки веселі костюми, пісні і "штурм ратуші". Розслаблена атмосфера провокує п'яні витівки. Тож працівники міських служб активно роздають інфоброшури в гуртожитках та центрах для біженців.

Райнер Хамм, полісмен:

- Правила гри, які, по суті, повинні захищати жінок від сексуального насильства, раптово втратили силу. Тому біженцям потрібно дохідливо пояснити, що припустимо, а що ні.

Втім, реальність поки далека від написаних правил. У метро Мюнхена група міґрантів напав на пенсіонерів, які заступилися за жінку. Щойно поїзд прибув на станцію, викликали поліцію. Проте патрульні заявили, що нічого не можуть вдіяти. Бо в них недостатньо підстав для затримання.

А поки поліція думає, як зберегти безпеку, не перетворивши Кельн на зону проведення спецоперації, в цехах майстри додають останніх штрихів карикатурам відомих політиків. Ось це сатиричний візок - Путін, Кім Чен Ин, Асад. Серед інших тем - Анґела Меркель, яка намагається розколоти "міцні горішки", тобто розв'язати проблему біженців.  Дісталося навіть Фольксвагену, який порушив екологічні норми.

Художник:

- Дуже тяжко виділити щось найбільш улюблене. Всі вони наші діти, яких ми пестили протягом останнього півроку. І кожен об'єкт, зокрема, відображає дуже точно ситуацію в нашому місті і те, що відбувається в душі жителів Кельна.

Сатиричні фігури незабаром вишикують на вулицях Кельна. Карнавал там стартує завтра і триватиме цілий тиждень.