Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 січня 2016, 00:07 Суспільство
Європейці вимагають покарання для мігрантів-гвалтівників
Європейці вимагають покарання для мігрантів-гвалтівників

Не вщухає скандал зі зґвалтуванням жінок під час зустрічі нового року в Кельні. Заяви до поліції написали вже 600 постраждалих, а географія злочинів шириться в інші країни. Данія, Швеція, Фінляндія теж у списку держав, де фіксують сексуальні злочини з боку біженців.

Такі відео, де на одну жінку накидаються одразу десятки агресивно налаштованих чоловіків - заполонили інтернет.

- Нас семеро, згвалтували незайману.

Дедалі більше постраждалих і в соцмережах, і в поліції зізнаються - стали жертвами збоченців-нелеґалів. 

- Хай забираються звідси - усі ті, хто приїхав і так чинить з нами.

Мешканці Кельна, Дюссельдорфа, Гамбурга, Лейпцига виходять на акції протесту. Мігранти десятками атакують жінок, б'ють чоловіків, які намагаються захистити дружин, матерів, сестер. Німці  завдають міґрантам ударів у відповідь. Чи не щодня з'являються повідомлення про напади на нелеґалів. У соціальних мережах німці домовляються про полювання на біженців і формують так звані народні дружини. Щоб ніхто більше не наважився грабувати та знущатися з беззахисних німкень.

Загони добровольців охороняють і фінські міста. Там теж повторився кельнський сценарій. На вулиці вийшли так звані "Солдати Одіна". Їх пов'язують з праворадикальними колами. Вже тиждень чоловіки у формі охороняють квартали. Хоча влада побоюється заворушень і закликає людей не вчиняти самосуду.

Гучний скандал щодо масових зґвалтувань розгорається і в Швеції. Торік у серпні на музичному фестивалі в Стокгольмі збоченці познущалися з десятків дівчат-підлітків.

- Якоїсь миті хлопці поруч з нами почали чіплятися, задирати нам одяг і зухвало домагатися нас.

Поліція начебто знала про злочини, втім, приховала факти. І ось нині до журналістів потрапили внутрішні звіти правоохоронців.

Ден Елліасон, керівник поліції Швеції:

- Ми перевіряємо факти, частину інформації дійсно приховали. Втім, я зроблю все можливе, щоб розплутати все це.

Журналісти пишуть про майже сорок заяв до поліції від дівчаток віком молодших 15 років. Втім, чи дійсно зґвалтування - справа рук лише міґрантів? Ті, хто був на фестивалі, кажуть - потрібне незалежне розслідування.

- Норвежці, шведи, самі німці можуть так само під час масових гулянь зловживаючи алкоголем, чіплятися до жінок.

Але вже точно відомо, що серед 22-х затриманих, тих, хто атакував німкень у новорічну ніч, усі біженці.

Хейко Маас, Міністр юстиції:

- Іноземців, які скоїли злочини чи мали раніше проблеми із законом, чекає депортація і позбавлення статусу біженця. Втім, не варто чіпляти тавро збоченця на всіх мусульман-імміґрантів.

Градус напруги в суспільстві розігрітий до максимуму.