Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 січня 2016, 00:17 Суспільство
Згасла зірка Девіда Боуї
Згасла зірка Девіда Боуї

З ним пішла ціла епоха. У Лондоні після виснажливої боротьби з раком помер Девід Боуї. Легендарний музикант і продюсер. Він ніколи не боявся кидати виклик і жив наперекір своєму часові. Мадонна, Queen, Джон Леннон росли на його творах і вважали ідолом. Він допоміг повалити Берлінський мур, і свого часу навіть не побоявся відмовити Королеві Єлизаветі другій. Про калейдоскопічний шлях кумира мільйонів і секрет його популярності.

Хамелеон у світі рок-музики. Феноменальний і досі нерозгаданий. Девід Роберт Джонс, або Девід Боуї. Його образи на сцені змінювалися блискавично. Він сяяв, немов зірка, і не боявся бути не схожим ні на кого.

Глем-рок, соул, психоделік, електро. Він грався зі стилями музики, вигадував нові комбінації, та найголовніше - мав свій неповторний стиль. Врешті, Боуї вдалося досягти мети. В 1969-му його Space Oddity займає першу сходинку в британських чартах. На ранок Боуї прокинувся відомим на всю країну. І розпочався його злет. 

За якихось 5 років музикант стане популярним і за океаном, вийде на одну сцену з Джоном Ленноном, а згодом - з Queen. Платівки продають величезними тиражами. А Боуї складає нові хіти.

Музикант, композитор, актор. Боуї постійно пробував нові амплуа. Не боявся попри славу відстоювати власні ідеали. У 2003-му британська королева Єлизавета Друга хотіла присвоїти легендарному співвітчизникові титул лицаря (його удостоєні Мік Джаггер, Елтон Джон, Пол МакКартні). Втім, Боуї відмовився.

До будинку артиста у німецькій столиці теж несуть квіти. Колоритному музиканту приписують певну роль у поваленні Берлінського муру. У 70-х він жив у Західному Берліні, і саме там створив одну із найуспішніших трилогій - так звану Берлінську. 

- Я досі не вірю, що це правда.

Співчуття щодо втрати для цілого покоління меломанів висловлюють і урядники, й прості фанати легендарного музиканта. 

- Музика, креатив, артистизм. Девід Боуї був генієм. Його пісні були саундтреками моєї молодості.

- Я нині немов знову у 80-х, коли він і Мадонна разом тріумфували на сцені. Це кінець цілої ери.

Мадонна, Рассел Кроу, Шер, Жан Поль Готьє. Соцмережі вибухнули новиною про смерть рок--легенди і співчуттями його близьким. Він боровся з раком впродовж останніх півтора років. Втім, не припиняв справи усього життя.

Останній альбом Blackstar Девід Боуї випустив лише три дні тому - до свого 69-го дня народження. На обкладинці диску вперше не фото музиканта, а чорна зірка - символ хвороби, через яку згас ідол і кумир мільйонів.