Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 січня 2016, 00:54 Суспільство
Дивовижні ялинки світу
Дивовижні ялинки світу

Дерев'яні, скляні, на воді та навіть із конструктора. Новорічні красуні по всьому світу дивують туристів своїми незвичними формами та кольорами. В Лондоні й Будапешті, наприклад, ялинки зроблені лише з дерева, а ось у естонському місті Раквере головний символ свята звели зі 121 старої віконної рами.

Так цьогоріч запалало найвище у світі новорічне дерево. Лише уявіть - 82 метри! Встановили його на спеціальній плавучій платформі посеред озера в Ріо-де-Жанейро. Бразилійська ялинка рекордсменка за розміром, ще й встановлена на воді.

Жодної справжньої голочки та скляної іграшки. Зелену красуню з конструктора побудували в Австралії. Встановили таку ялинку в Мельбурні. На її виготовлення креативним майстрам знадобилося понад 500 тисяч маленьких деталей.

Не пахуча й навіть не зелена головна ялинка Тайваню. Але дуже висока й надсучасна. Вона дорівнює 12 поверхам. Красуня вражає неймовірними щоденними світловими шоу. Яскраві зображення створюють завдяки спеціальній системі лазерів.

Із ліхтарями, сходинками, вікнами та балконами. Саме такий новорічний символ Литви. Встановили його на Кафедральній площі Вільнюса. Дивує вона своїми незвичними формами туристів і містян з кінця листопада. Сяятиме цей чарівний будиночок до 6-го січня.

121 віконна рама знадобилася вже естонським конструкторам, аби встановити на площі міста Раквере різдвяну красуню. Ідея такої по-справжньому незвичайної ялинки належить місцевому художнику Теету Сууру.

Екологічно чисту санкову красуню встановили в Лондоні. Її створили з 365 санчат, кожні з яких представляють один день року. Вже після новорічних свят конструкцію обережно розберуть, більше двохсот санчат планують продати, решту - віддадуть місцевим школярам.

Дерев'яну ялинку встановили й у Будапешті. 10 тисяч полін пішло, аби звести таку красуню. Важить вона 40 тон. Й у неї навіть можна увійти. Після свят дрова віддадуть містянам для опалення їхніх будинків.

І вражає цьогоріч головна ялинка України. Справжню зелену, запашну красуню встановили на Софійській площі в Києві. Їй 81 рік, привезли цю ялинку з Івано-Франківщині. Її висота 25 метрів. А іграшки, що прикрашають дерево, вибирали самі кияни. Це гігантські пряники, апельсини, яблука та льодяники. Щоправда, їсти їх не можна.