Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 січня 2016, 00:13 Суспільство
Найбільш чудернацькі звичаї святкування Нового року
Найбільш чудернацькі звичаї святкування Нового року

Новий рік - улюблене свято всього світу. І в кожній країні відзначають його по-різному. Якщо для українців він асоціюється з олів'є та мандаринами, то традиції інших країн можуть вразити нас. Ми зібрали найбільш чудернацькі звичаї святкування Нового року. Отож дивуйтеся разом із нами.

Ходити святкової ночі під будинками в Італії - небезпечно. Можна дістати по голові диваном чи телевізором. В італійців є традиція - напередодні Нового року викидати з вікон непотріб - одяг, меблі, сантехніку. Щоправда, від креативного обряду в багатьох містах почали відмовилися через травмування перехожих.

Тисячі непотрібних документів летять із вікон у Аргентині. В останній день року офісні працівники в такий спосіб позбавляються від макулатури. 

Даніель Наварро, продавець газет:

- Я продаю тут газети уже 30 років. Інколи старих документів є стільки, що на вулиці ледь можна пройти.

Викидають газети, журнали та застарілі папери.

А ось на вулицях Шотландії новорічної ночі потрібно поберегтися, щоб не потрапити під вогняні кулі. Місцеві мешканці підпалюють бочки з дьогтем та котять їх вулицями. А ще святково одягнені люди несуть у руках смолоскипи. Таким чином вони спалюють старий рік та освітлюють дорогу новому.

Чи не найгарячіше зустрічають зимове свято в Естонії. Тут заведено слухати бій курантів... у сауні! Місцеві мешканці вірять: після парної увійдуть у Новий рік чистими та здоровими.

У Данії ж люди розбивають посуд об двері своїх сусідів. При цьому ніхто не ображається. Адже сім'я, на порозі якої валятиметься найбільше уламків, буде найщасливішою.

Найбільш моторошна традиція в Чилі. Там мешканці міста Талька зустрічають Новий рік на кладовищі! Дивний ритуал з'явився, коли багато років тому напередодні свята в одній родині трагічно загинув батько. Відтоді всі мешканці ходять на цвинтар, де слухають класичну музику.

А ось мешканці Мікронезії наступного дня після святкової ночі міняють свої імена. Роблять це, аби заплутати нечисту силу. Як їх називати в новому році, повідомляють своїм близьким пошепки, щоб не підслухали духи.

В іспанців солодка традиція. В останні секунди старого року їм потрібно встигнути з'їсти 12 виноградин. Цій новорічній традиції вже більше ста років. Кожну ягоду треба поглинати під окремий бій курантів. При цьому кожна з виноградинок має забезпечити успіх у кожному місяці наступного року.