Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2015, 01:40 Суспільство
Українські виробники вдосконалили конструкцію бронежилетів
Українські виробники вдосконалили конструкцію бронежилетів

З куленепробивними бронеплитами всередині та зручні у використанні в умовах реального бою. Провідний український виробник бронежилетів в черговий раз взявся довести, що його вироби можуть змагатися у якості та надійності з світовими лідерами.

У руках у цього чоловіка - ґвинтівка з набоєм із бронебійною кулею. Секунда - і постріл. Три постріли. За ціль - бронежилет шостого класу захисту. Таке спорядження має тримати кулю, випущену навіть зі снайперської ґвинтівки! Підсумки не розчарували. Хоча лист панцеру і деформувався, та - витримав. Боєць, одягнутий у таку амуніцію, після пострілу виживе, але синців таки дістане.

- Тут отвір є. Тут отвору - немає.

Інженери компанії-виробниці кажуть, що бронеплити - не новинка.

Володимир Михайльов, керівник випробувальної лабораторії:

- Пластины эти изготавливаются уже давно, а вот, скажем, конструкция самого бронежилета - это последняя разработка с учетом замечаний от Минобороны.

А от новинка - це зовнішній вигляд і комплектація бронежилетів. Розробники дослухалися всіх зауважень вояків, які випробували захисну амуніцію в бою.

Юрій Євтушенко, керівник підприємства-виробника бронежилетів:

- Вот этот - он и первый класс, и пояс, и бретели, и боковая защита пристегнутая. Пах, плечи, шея, бедра.

80 відсотків ран припадає не на кульові, а на скалкові - через вибухи гранат, мін і набоїв. Тож незмінний і обов'язковий у бронежилеті перший шар.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Зовні це схоже на моток звичайних ниток, але насправді тканина з такого синтетичного матеріалу, складена у 18 шарів, може витримувати постріл з пістолету Макарова.

Творці вітчизняних броників переконують, що нові розробки коштуватимуть у середньому 8000 гривень. А це удвічі дешевше від закордонних аналогів. Та головне, що ці новинки ліпше рятуватимуть життя вояків.