Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 грудня 2015, 23:51 Суспільство
Мешканці Херсонщини вимушені самостійно боронитися від зухвалих бандитів
Мешканці Херсонщини вимушені самостійно боронитися від зухвалих бандитів

Затероризовані бандою! Сьогодні в селищі Каланчаку - це Херсонщина - люди вийшли на Народне Віче. І створюють загони самооборони! А все тому, що їх постійно грабують і б'ють невідомі люди в камуфляжі та балаклавах! І хоча за цими фактами вже порушено кримінальні справи, зупинити молодиків ніхто не може.

Валентина - власниця невеличкого кафе на Херсонщині. Жінка каже - вже не раз ставала жертвою банди.

Валентина:

- У меня три заявления находятся в полиции. Первый раз, когда мне сломали руку в 10-м месяце года. Второе - это то, что у меня устроили погром со стрельбой непосредственно здесь, в этом баре. И третий - это когда меня пытались поймать, угрожали.

Один із нападів зафіксувала прихована камера. Тоді люди в камуфляжі вдерлися в кафе і почали гамселити відвідувачів битками. А потім - відкрили вогонь! Після цього на Валентину напали просто біля відділку поліції. Тоді жінка подзвонила чоловіку. Він одразу приїхав - і бандити зламали йому щелепу.

Дмитро, чоловік Валентини:

- Один из них мне челюсть сломал, побежал в машину, потому что люди начали кричать: помогите. Он взял оружие, начал заряжать и наставлять на меня.

Ще одна жертва банди - місцевий фермер Володимир Закльопний. Злочинці намагалися вдертися до його оселі вночі.

Володимир Закльопний, мешканець Каланчацького району:

- Вони хотіли угнать машину, буса, син приїхав вже якраз в те врямя, коли вони були в дворі вже, і вони сина побили: забрали ключі, забрали телефон.

Та постраждалих - більше, каже лікар районної лікарні.

Лоріс Кушнір, лікар Каланчацької районної лікарні:

- Привезли: один стріляний в живіт, пуля в животі, ми оперували його. Битами били - шви на голову накладували. Кинули гранату, вона взірвалась і поранила в голінь - це нашого співробітника син.

Сьогодні в центрі Каланчака зібралося понад півтисячі селян. Вони вимагають зупинити злочинців. Бо вже страшно виходити вночі надвір.

- Справжній терор по відношенню до мирного населення, і управи на них немає!

- Це хуже махновщини і хуже 90-х! В 90-х хоч ховають оружие, а ці вже не ховають.

Головна претензія розгніваних людей - до полісменів. Але правоохоронці запевняють: працюють над цими справами. Якраз збирають докази.

Віталій Немерець, керівник Новокаховського відділу поліції:

- Є інформація щодо осіб, які скоїли ці злочини, саме тому сьогодні по цим провадженням працюють найдосвідченіші працівники - це слідчі, які мають досвід. Я думаю, що з певним часом, найкоротчишим, вони будуть готові повідомити певним особам про підозру.

Та люди вже не вірять обіцянкам. Тому вирішують створити загони самооборони.

Микола Шамонін, мешканець Каланчацького району:

- Я записався, що хочу, щоб був порядок в нашому Каланчаку, щоб не боялися наші жінки, наші матеря і діти.

Лише за 5 хвилин до загону записалося кількадесят чоловіків. Аби самим боронити свої домівки.