Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 грудня 2015, 00:36 Суспільство
Католицький світ зустрічає Різдво
Католицький світ зустрічає Різдво

Святвечір, або переддень Різдва. Сьогодні католицький світ чекає на першу зірку, аби відзначити народження Христа. І хоча зараз у більшості країн свято відбувається за посилених заходів безпеки, без різдвяних див не обходиться.

У тихому родинному колі. Або - в шумній компанії друзів. Або й взагалі - з акулами в акваріумі, верхи на слонах або серфінгуючи на хвилях. У Святвечір фантазію не стримують.

У французьких церквах нині безпрецедентно підвищили безпеку. Замість кількох відчинених дверей у церкву можна зайти тільки через одну. Тепер на вході є попереджувальний напис, що вас можуть обшукати.

- Ті, хто приходять сюди у неділю, кожен день бачать представників Служби безпеки всюди: у громадських місцях, аеропортах, вокзалах тощо. Тепер вони охороняють церкви.    

У Парижі відкрили ковзанку на першому поверсі Ейфелової вежі. Терактів не бояться, кажуть - сподіваються на пильність спецслужб.

Суман Матра, турист із Індії:

- Мені дуже подобається, всюди насправді відчувається дух Різдва. Люди пережили страшну трагедію, але оговталися і тепер насолоджуються життям. Терористам не вдалося їх зламати.

Заходи безпеки підвищили навіть у Пекіні.

Не обійшлося й без Різдвяних див! В Іспанії безробітний мігрант з Сенегалу виграв 400 тисяч євро в різдвяній лотереї "Ель Гордо". Нгань каже, що вони з дружиною подекуди голодували! Іспанська берегова охорона врятувала їх вісім років тому, коли судно, на якому вони намагалися дістатися до Європи з Марокко, зазнало лиха. Відтоді вони жили у злиднях, підробляючи на фермах. 

Нгань, власник виграшного квитка:

- Вранці у мене не було сніданку, тому що не було грошей. А у другій половині дня я вже маю майже півмільйона доларів. Це життя. Для мене гроші - це тільки гроші, ми повинні не забувати друзів та своє коріння.

Тим часом у Таїланді слони привітали дітей із Різдвом. Чотири велетня, вдягнуті у Санта-Клаусів, завітали до школи з досвідченими погоничами на спинах. Слони притягли з собою цілий віз іграшок і хоботами вручали їх малюкам у руки.

- Я щаслива. Мені подобаються слони.

А ось так виглядають найдивовижніші різдвяні ялинки по всьому світу.