Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 грудня 2015, 00:01 Суспільство
Померла найславетніша бандерша світу
Померла найславетніша бандерша світу

Її називали королевою проституції. У Парижі померла найвідоміша у світі господиня елітного борделю. Кажуть, що мадам Клод у розквіті своєї діяльності добирала дівчат для американського президента Джона Кенеді. Чим ще вона уславилася? Пікантні подробиці біографії пікантної знаменитості.

У віці 92 років в Ніцці померла королева проституції - Мадам Клод. Тут, у цьому будинку номер 32, вона утримувала ексклюзивний бордель поряд з Єлисейськими полями в Парижі, де працювало понад 500 жриць кохання. Сама вона неодноразово стверджувала, що постачає жінок деяким з найвпливовіших людей у ​​світі. Французькі ЗМІ з-поміж клієнтів мадам Клод називали Джона Кеннеді, покійного лівійського лідера Муаммара Каддафі, актора Марлона Брандо, іранського шаха та інших. Президент Кеннеді, за повідомленням одного з джерел, просив її знайти "двійника його дружини Джеккі, але гарячішого".

Мадам Клод:

- Є дві речі, за які люди завжди будуть платити: їжа та секс. Кулінарія - не моя сильна сторона.

До сутенерства жінка взялася у 50-і роки в бандитському післявоєнному Парижі. Незважаючи на те, що вона ніколи не називала імен своїх клієнтів, численні репортажі протягом багатьох років дозволили скласти довгий список. Навіть ЦРУ одного разу наймало жінок через неї, "щоб допомогти підтримати бойовий дух" під час мирних переговорів у Парижі.

Клод Кансе, колишній керівник поліції Парижа:

- Вона забрала з собою багато державних таємниць. Вона була легендою.

Естетична хірургія була обов'язковою. Повії проходили через пластичного хірурга та стоматолога, перш ніж потрапити до елітного борделю в центрі Парижа. 

Алекс Карліє, редактор гіду "Блудливий Париж":

- Вона фактично заснувала кодекс правил поведінки елітних повій із заможними клієнтами. Ці жінки згодом могли легко стати акторками, співачками або одружитися зі своїми партнерами. 

За мотивами її життя зняли фільм. Справжнє ім'я господині борделю - Фернанда Грюде. У молодості вона була в рядах бійців Опору проти фашиської окупації Франції. Говорила про себе, що виросла в монастирі і провела деякий час у концтаборі. Обидва твердження, утім, були оскаржені в документальному фільмі про неї. У середині 1970-х, коли її звинуватили в несплаті податків, мадам Клод втекла до Лос-Анджелеса, але опинилася у в'язниці одразу після поверненні на батьківщину. У 92-му році її знову ув'язнили на півроку за сутенерство. Пізніше вона переїхала жити в маленьку квартиру в Ніцці. Французькі ЗМІ повідомляють, що мадам померла в місцевій лікарні.