Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 грудня 2015, 23:49 Суспільство
На Черкащині отруту для бродячих псів розкидали біля дитячих закладів
На Черкащині отруту для бродячих псів розкидали біля дитячих закладів

У містечку Сміла на Черкащині - масове вбивство. Там потруїли собак. Приблизно з півсотні. При чому невідомі розкидали отруту біля дитячих майданчиків та шкіл! Тож у зоні ризику були й маленькі діти. Кого підозрюють у нелюдському злочині?

Цьому собаці пощастило. Він вижив після масового отруєння тварин. А ось улюблениця двору та всіх дітлахів Чорнуха померла в муках. І перед очима в учнів, які поверталися зі школи.

Марина Лобода, жителька Сміли:

- Люди казали, що вона ще бігала, пищала, я вже вийшла, побачила у вікно, шо собака лежить. Позвонила в вєтлечебницу, але вже кров пішла і піна з рота.

За останні десять днів у різних районах невеличкого містечка Сміли отруїли півсотні собак! Та найстрашніше, що здебільшого отруту розкидали біля дитячих майданчиків, шкіл та лікарень. А відтак - у зоні ризику були й діти. Біля райлікарні загинуло четверо псів. Працівники скаржаться - чотирилапі нікому не заважали. Вони були стерілізовані і геть не агресивні.

Юлія Назаренко, медсестра Смілянської районної лікарні:

- Взагалі було багато собак, просто вони періодично їх протравляють, ось літом, півроку тому, навіть білочки повмирали, наші барани, їх собачка приходила, на нашій території помирала, ну і, звичайно, крайніх знайти не можна.

Зоозахисники шокують припущеннями: мовляв, у Смілі труять собак із неофіційного дозволу ветеренарів. Нібито вони навіть давали поради, як ліпше вбивати безпритульних собак.

Юлія Данильченко, волонтер-зоозахисник:

- Это все-таки дорогое удовольствие - купить корм, мясо или фарщ, купить это лекарство, значит, кто-то этим целенаправленно занимается? И если ветслужба дает рекомендации, как убить собак, то в другом случае они могли бы и продать это.

У державній ветклініці ці звинувачення категорично відкидають. І називають їх абсурдом. Кажуть - отрутою не торгують.

Олександр Бондаренко, ветлікар:

- Немає дозволених препаратів, які можна використовувати, якщо ці препарати може є, но нам немає такого розрішення, щоб ми ними пользувались, а так то нічим ми їх не усипляємо і нічим не травим.

Зоозахисники й не сподіваються, що винних в убивстві собак знайдуть. Та вони й далі просять владу негайно збудувати притулок для тварин. А ще - шукають дім для тих чотирилапих, яким вдалося вижити. 

- Будем стараться, оголошення дали, може, хто позвонить.