Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 грудня 2015, 23:47 Суспільство
Гарячі дні в резиденції Санта-Клауса
Гарячі дні в резиденції Санта-Клауса

Тисячі дитячих листів із побажаннями - і тисячі подарунків. Усіх їх розбирають ельфи. У фінській резиденції Санта-Клауса - в Рованіємі - кипить робота. Сюди щороку приїздять мільйони дітей і десятки зірок. Про казку, яку готують до Різдва.

У резиденції Санта-Клауса у Фінляндії закінчуються останні приготування до Різдва. В офісі - 20 працівників. Це ельфи та Олень Рудольф. Вони готуються до навколосвітньої подорожі. Помічники Санти розбирають листи від дітей. Потім звітують патрону. 

Санта-Клаус:

- Санта на зв'язку. А це з пошти? Привіт! Як справи? Все спакували?

Усередині головного поштампту робота кипить. Хтось з дітей склав довгий список побажань, а хтось просто хоче знати більше про життя фінського Діда Мороза. Всім дітлахам на їхні листи треба відповісти.

Ріїта, ельф Санти:

- Цього року Санта отримав вже 250 тисяч листів, і ще півмільйона ми очікуємо в останні дні перед Різдвом. Більшість листів приходять з Китаю, Польща - на  другому місці, далі йде Італія.

У Фінляндії - три тематичних парки Санта-Клауса. Проте тільки цей працює цілий рік, тоді як інші два - лише взимку. Саме тоді Санта традиційно звертається з привітанням. Його вперше транслювали майже 90 років тому по радіо. Тепер дивляться по телевізору. 

Санта-Клаус:

- Мої дорогі друзі, щось я хотів би сказати вам в це Різдво. Не бійтеся і не забувайте, що чудеса трапляються, і ваше життя може змінитися назавжди. І те саме з вашими мріями: ніколи не дозволяйте їм зникнути, тримайте їх завжди у вашому серці і в думках, і вони можуть збутися. Мої дорогі друзі, бажаю всім дуже щасливого Різдва і дуже щасливого Нового року.

Офіс фінського Діда Мороза, який існує з 1927 року і бачив багатьох знаменитостей, вперше в історії  спіткають цілком неказкові проблеми. Резиденцію нещодавно оголосили банкрутом через зменшення кількості туристів. Крім того, у двері стукають нові технології. Так у Британії придумали робота, який може позбавити Санту роботи. Цей електронний кур'єр вміє доправляти подарунки. Втім, в офісі Санти лише усміхаються - мовляв, як можна замінити ельфів і оленів на роботів? А у критиків цієї ідеї питання викликає мобільність робота, і, головне: чи не загрузне ця високотехнологічна машина з навігацією і системою захисту в снігу.