Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 грудня 2015, 21:57 Суспільство
Американці-трансгендери мріють про дитину
Американці-трансгендери мріють про дитину

Парочка закоханих трансгендерів із США шокувала світ. Вони збираються народити власну дитину. Хлопець та дівчина, які вже роками змінюють стать, тобто міняються ролями - вирішили стати батьками. Про неймовірні плани дивакуватої парочки.

Із бантами, в сукні і в туфельках - так у свої п'ять виглядав Раян Саїд. 

Раян, трансгендер:

- Моя сім'я не приймала цього. Вони просто не давали мені життя. Казали, що я сором нашої сім'ї, весь час водили мене до психіатрів і терапевтів. Думали, що я хворий на голову.

А виявилось, що хлопець - трасгендер. Це люди, в яких біологічна стать не відповідає соціальній ідентичності. Ну а самі вони описують свій стан, як "чоловіча душа в жіночому тілі" або ж навпаки.

- Ти завжди сприймав мене як Сару?

- Хіба що на ім'я. Так, хіба що ім'я, але фізіологічно ти для мене не жінка Сара.

- Але ти принаймні намагаєшся мене зрозуміти…

Дядько Раяна, чи то… Сари - саме таке ім'я собі вигадав хлопець - довго не міг збагнути, що сталося з його небожем?

Кріш, дядько Раяна:

- Я думав - це підлітковий період. Знаєте, коли ти ростеш, то проходиш через подібні фази.

Та бажання стати жінкою юнака не покидало. Зараз 25-річний хлопець вводить спеціальні препарати, щоб в нього виросли груди. Кохана Раяна - 18-річна Жасмін - теж запідозрила, що вона не така, як народилася.

Жасмін, трансгендер:

- Я завжди любила гратися Барбі, і жіночі штучки мене приваблювали більше. Але вже у дитсадку мені почали подобатися чоловічі забавки. А в 16 я зустріла дівчину-трансгендера і поцікавилась, як вона це усвідомила. І мене це захопило теж.

Приймати себе такою, як бачить в дзеркалі, дівчина відмовлялась із кожним днем все дужче. І так само, як Раян, почала вживати гормони.

Жасмін, трансгендер:

- Мені подобається, що Раян - теж трансгендер. Адже у важкі часи ми добре розумілись і допомагали одне одному.

Пара познайомилась в інтернеті, а вже за місяць закохалась. Тепер планують зробити операції, аби остаточно змінити стать, а ще мріють народити дитину.

Жасмін, трансгендер:

- Та коли виявиться, що ми не можемо мати дітей, то когось всиновимо.

Загалом для трансгендерних людей є безліч можливостей, щоб надати своїй зовнішності такого вигляду, якого душа забажає. Наприклад, жінкам, які відчувають себе чоловіками - гормональні препарати допоможуть відростити бороду. А хірурги з жіночих грудей зроблять груди м'язів. Лазерна або ж електроепіляція забере небажане волосся в чоловіків, які мріють стати леді. Якщо ж наважаться на операцію, то у них зміниться голос, обличчя, талія. 

Такі операції - вже не дивина для Сполучених Штатів Америки. Там люди, що змінили стать, служать в армії, лікують людей і навіть працюють в Білому домі. Раффі Фрідмен-Горспен - тепер вже жінка. Вона директор із підбору персоналу в адміністрації Обами.