Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 грудня 2015, 21:11 Суспільство
Столичні міліціонери не згодні з рішеннями атестаційної комісії
Столичні міліціонери не згодні з рішеннями атестаційної комісії

Вже не міліціонери, але ще не полісмени. Сотні столичних правоохоронців, що не пройшли атестацію, не згодні з рішенням комісій. Кожен із них готовий довести, що він - професіонал своєї справи і вартий бути в рядах нової поліції. Та чи дозволять їм це зробити?

Вадим - одним із сотень правоохоронців, які не пройшли переатестацію у Києві. Йому не допомогли ані 20-річний стаж слідчого, ані низка розкритих заплутаних справ. Чоловік і досі не розуміє, за яким принципом відсіюють людей і хто затвердив питання для тестів.

Вадим Приймак, співробітник Печерського відділу поліції м. Києва:

- Этот тест рассчитан на принятие на работу работников коммерческих структур, потому что большое количество вопросов были, например: имеете ли вы судимость? Привлекались ли к ответственности? Как часто принимаете наркотики? Ну это неуместно. Если человек проработал 10-15 лет в милиции, он априори не может быть ни судимым, ни привлекаться за употребление наркотиков.

Та найбільше Вадима обурило те, що члени атестаційної комісіі не помітили, що читають не його податкову декларацію, а якоїсь жінки!

Вадим Приймак, співробітник Печерського відділу поліції м. Києва:

- Фамилия моя, а имя-отчество женское. Профессиональных вопросов, на которые я хотел бы ответить, мне не задавали.

Саме правоохоронці з багаторічним досвідом та чималим послужним списком зібралися минулої неділі під Міністерством внутрішніх справ України. Тоді, під стінами відомства, людей запевнили: створять апеляційні комісії та розглянуть скаргу кожного, хто не згоден із рішенням про звільнення. Колишні ж міліціонери реформу підтримують, але переконують - критеріі відбору треба міняти.

Валерій Кур, колишній керівник ГУБОЗ України:

- Десятилетиями надо готовить профессионалов. Вот то, что сегодня внешние функции полиции - это быстро можно сделать, да. Если будет разрыв, то представьте, что они с нуля пришли, набрали. Затем надо несколько лет подготовить. А что в это время? Преступность не ждет.

На думку міліціонерів-ветеранів, нова патрульна поліція, безперечно, підняла авторитет правоохоронців, але...

Валерій Кур, колишній керівник ГУБОЗ України:

- Функции полиции, которая сейчас вышла на улицы - это представительские, публичные функции. И это всего лишь маленький процент от того реального, что борется с преступностью. Чтобы раскрывать преступления, надо быть не только честным и порядочным. Нужны знания.

Тож поки офіційно не опубліковані списки звільнених, Вадим і його колеги продовжують працювати. Вони сподіваються, що таки матимуть шанс довести - вони професіонали!