Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 грудня 2015, 20:42 Суспільство
Благодійний телемарафон врятує життя недоношених немовлят
Благодійний телемарафон врятує життя недоношених немовлят

Ранок у День Святого Миколая на телеканалі "Інтер" розпочався зі святкового благодійного телемарафону "Диво починається". Його проводять вже другий рік поспіль. Саме в цей святковий день знову згадують про тих, хто потребує допомоги, і роблять добрі вчинки. В рамках марафону телевізійники проводять благодійний онлайн-аукціон, щоб допомогти хворим дітям.

Маленька Тая дуже хотіла, щоб мама народила дівчинку. А її старший брат мріяв про хлопчика. І ось на світ з'явилися... двійнята: Віолета та Віктор.

Наталія Мартинів, мама чотирьох дітей:

- Так Бог розпорядився, що в нас стало двоє дітей. І сестричка, і братик старшим дітям.

Малюкам уже рік і дев'ять місяців. Вони з'явилися на світ передчасно. Віолетта важила майже два кілограми. Її братик - трохи більше кілограма.

- У нас Вікторик був маленький, от такий, як ця лялька, отакий був малесенький.

Кожне двадцяте немовля в Україні народжується недоношеним. Але цих крихіток у перший тиждень життя рятувало спеціальне обладнання. Це - справжнє спасіння для новонароджених, які не можуть дихати самостійно. Прилад називається СІПАП. Він є далеко не в кожній українській лікарні. Тут, у столичному Інституті педіатрії, акушерства та гінекології, СІПАП лише один. 

Тетяна Куриліна, лікар-неонатолог:

- Мы не вводим интубационную трубку внутрь ребенка, и таким образом снимаем травму с верхних дыхательных путей. То есть только возле носика ставятся специальные канюли, через которые подается кислород.

До Дня Святого Миколая телеканал Інтер провів телемарафон. А доброчинний аукціон триватиме до 27 грудня. Телевізійники збирають кошти на дихальний апарат СІПАП. Вже відгукнулися тисячі українців.

Ганна Безлюдна, керівник Inter Media Group: 

- Люди откликаются на эти инициативы. Что они поддерживают. Не остаются безразличными. Вот это вот самое главное. Конечно, я была бы счастлива, чтобы поддерживали десятки тысяч людей, но сотни и тысячи - это тоже много. Люди начинают об этом задумываться, их становитьтся больше, кому-то начинают рассказывать. Вот это самое главное.

До акції приєднуються відомі спортсмени та артисти. Осторонь не залишається і Свідок. Ми також запропонували свій лот. Наші ведучі - дві Катерини: Махонич та Булатова - розкриють секрети підготовки до ефіру. Розкажуть про закулісся програми та проведуть майстер-клас із телевізійного макіяжу та стилю.

Катерина Булатова, ведуча програми Свідок:

- Приєднуйтеся до команди Свідка, купуйте наш лот, та побачте все на власні очі. Давайте разом творити добро.

Багато "зірок" вже надали власні ексклюзивні лоти для доброчинного аукціону. Тут є боксерські рукавиці з автографом Олександра Усика. А також ваша дитина може вивести гравця "Динамо" Київ на поле перед матчем Української Прем'єр-ліги. Є навіть майстер-клас повітряних гімнастів.

Придбати лоти або ж просто переказати гроші до доброчинного фонду можна на сайті дети-интер-ю-ей. Зайдіть! 

- Давайте творить чудеса своими руками, это ведь нам под силу, только стоит сделать доброе дело.

За допомоги наших глядачів ми віримо, що диво станеться. І новий дихальний апарат врятує не одне дитяче життя.