Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 грудня 2015, 23:49 Суспільство
Доброчинний телемарафон до Дня Святого Миколая
Доброчинний телемарафон до Дня Святого Миколая

"Диво починається". У суботу, 19-го грудня, на телеканалі "Інтер" стартує святковий марафон до Дня Святого Миколая. Але вже зараз кожен охочий може долучитися до доброї справи. Телевізійники збирають кошти на медичний апарат для порятунку немовлят. До цієї акції приєднується і програма "Свідок".

Маленька Тая дуже хотіла, щоб мама народила дівчинку.  А її старший брат мріяв про хлопчика. І ось на світ з'явилися... двійнята: Віолета та Віктор.

Наталія Мартинів, мама чотирьох дітей:

- Так Бог розпорядився, що в нас стало двоє дітей. І сестричка, і братик старшим дітям.

Малюкам уже рік і дев'ять місяців. Вони з'явилися на світ передчасно. Віолетта важила майже два кілограми. Її братик - трохи більше кілограма. 

- У нас Вікторик був маленький, оттакий, як ця лялька, отакий був малесенький.

Кожне двадцяте немовля в Україні народжується недоношеним. Але цих крихіток у перший тиждень життя рятувало спеціальне обладнання. Воно називається сіпап. Лікарі кажуть - це справжнє спасіння для новонароджених, які не можуть дихати самостійно. Особливо це недоношені малята.

Тетяна Куриліна, лікар-неонатолог:

- Мы не вводим интубационную трубку внутрь ребенка, и таким образом снимаем травму с верхних дыхательніх путей. То есть только возле носика ставятся специальные канюли, через которые подается кислород.

Такий прилад є далеко не в кожній українській лікарні. Тут, у столичному Інституті педіатрії, акушерства та гінекології, сіпап лише один. А сюди звозять породіль із найтяжчими ускладненнями з усієї України.

Тетяна Куриліна, лікар-неонатолог:

- На сегодняшний момент у нас в отделении находится 8 детей разного возраста. Вот трем из них было бы хорошо проводить неинвазивную вентиляцию легких вот таким вот аппаратом.

- Телеканал Інтер підготував телемарафон та благодійний аукціон. Отже, диво починається.

Це було торік. До Дня Святого Миколая Інтер провів доброчинний телемарафон та аукціон. Зібрали кошти також на медичний апарат для немовлят. Обладнання придбали, і воно вже врятувало не одну крихітку. Тоді відгукнулися тисячі українців.

Ганна Безлюдна, керівник Inter Media Group:

- Люди откликаются на эти инициативы. Что они поддерживают. Не остаются безразличными. Вот это вот самое главное. Конечно, я была бы счастлива, чтобы подерживали десятки тысяч людей, но сотни и тысячи - это тоже много. Люди начинают об этом задумываться, их становитьтся больше, кому-то начинают рассказывать. Вот это самое главное.

Але дива на тому не скінчилися. Цьогоріч у рамках акції до Дня Святого Миколая збиратимуть гроші на новий дихальний апарат сіпап для Інституту педіатрії, акушерства та гінекології.  

Антон Нікітін, головний редактор телеканалу Інтер:

- Это абсолютно чистая добрая акция. Это пример того, что телевиденье может и должно выходить за рамки эфира. И помогать людям делать добрые дела. По сути, мы хотим все вместе совершить чудо. 

Відомі спортсмени, телевізійники та артисти приєднуються до акції. Осторонь не залишається і Свідок. Багато "зірок" надали власні ексклюзивні лоти для доброчиного аукціону. Тут є боксерські рукавиці з автографом Олександра Усика. І навіть майстер-клас повітряних гімнастів.

Придбати лоти або ж просто переказати гроші до доброчинного фонду можна на сайті дети-интер-ю-ей. Зайдіть!  

- Давайте творить чудеса своими руками, это ведь нам под силу, только стоит сделать доброе дело.

За допомоги наших глядачів, ми віримо, що диво повториться. І новий дихальний апарат врятує не одне дитяче життя.