Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 грудня 2015, 23:10 Суспільство
Скандальний поп-гурт з Північної Кореї гастролює в Пекіні
Скандальний поп-гурт з Північної Кореї гастролює в Пекіні

Північнокорейський музичний десант… Лідер Кім Чен Ин відрядив на гастролі до Пекіна свій улюблений жіночий поп-гурт "Моранбон". Його називають найпросунутішим серед музичних північнокорейських колективів. І найскандальнішим.

Дівчата з "Моранбон" нагадують радянських шпигунок із фільмів про Джеймса Бонда, які співають пісень вісімдесятих із національними мотивами. Такої гримлячої суміші не витримують навіть суворі північнокорейські посадовці.

На тлі цих дівчат курсантом видається навіть Батяня-комбат. У кореянок - і танки в декораціях, і на екрані ракета злітає. І концертну гімнастерку можуть перевдягти тричі за годину.

До Китаю "Моранбон" прибув із музично-дипломатичною місією. На вокзалі у Пхеньяні дівчат проводжали перші особи Північної Кореї. Не менш урочисто їх зустрічали і представники китайської компартії. Адже добирав дівчат у колектив сам вождь. Звідти і його дружина. Тепер вона особисто оцінює виступи свої колишніх одногрупниць.

Із цим гуртом пов'язано й низка скандалів. Два роки тому південнокорейські ЗМІ повідомили про публічну страту колишньої коханки Кім Чен Ина - Хен Сон Воль, іншої учасниці цього колективу - за зберігання Біблії і виготовлення порнографії.

Як повідомляють ЗМІ, роман співачки з Кім Чен Ином тривав понад 10 років. Та зрештою на вимогу батька Кім-молодший таки одружився з іншою, теж співачкою. А в біографії Хен Сон Воль раптом розкрилися такі смертельно небезпечні деталі.