Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 грудня 2015, 20:53 Суспільство
У Києві знешкодили банду терористів
У Києві знешкодили банду терористів

Кривава спецоперація. В Україні впіймали кілька груп диверсантів. У Києві під час затримання загинув боєць "Альфи" - він врятував семирічного хлопчика, сина одного з терористів. Вбили й ватажка банди, яка готувала збройні атаки.

Вечір 9 грудня. Масштабна спецоперація служби безпеки України. У Києві та Харкові працівники "Альфи" затримали озброєних диверсантів.

Олена Гітлянська, прес-секретар СБУ:

- Сьогодні вночі в Києві та Харкові шість членів диверсійно-розвідувальної групи.

Найбільш кривавим затримання було у столиці. Троє мешканців України під час штурму відкрили вогонь по бійцях.

Назар Міліневич, кореспондент:

- У цій квартирі на Оболоні відбулась спецоперація по затриманню диверсійної групи, у ході якої загинув один працівник Альфи. Тут ще досі помітні сліди крові.

Боєць Альфи - Андрій Кузьменко - ціною власного життя врятував маленького семирічного хлопчика, який у той час був у квартирі. 

Олександр Ткачук  керівник апарату СБУ:

- Так сталось, що один із терористів відкрив вогонь з автоматичної зброї і поранив одного нашого співробітника, він зараз перебуває у стабільному стані. На жаль, інший співробітник отримав поранення, які виявились несумісними з життям.

Спецоперація з перестрілкою відбувалася фактично на очах у мешканців будинку. Бо нікого з під'їзду не евакуювали!

Олена, мешканка будинку:

- Чоловік каже, що суідка наша по 12-му етажу чула вистріли. А він і собака спускався, так його обшукували, прощупали всього.

Пані Тамара про нічну спецоперацію у своєму під'їзді вже вранці почула від сусідки.

Тамара, мешканка будинку:

- Видели с балкона - вынесли ребенка из дому, посадили в машину, потом вывели женщину в наручниках, потом на носилках вынесли кого-то, тут же кровищи было вот везде, вот. А кого - не знаю. И вывели мужика полуодетого в наручниках.

Пані Тамара не здивувалася, що її сусід був членом диверсійної групи. Каже - чоловік завжди був агресивним і не раз лупцював свого батька.

Тамара, мешканка будинку: 

- Якщо це той хазяїн, якого я знаю, я догадуюсь, хто він був, і якщо він ще живий, то він і є придурком на все осташеєся життя, бо він бив свого батька, який його виростив, і все. До нас приходив участковий, ми з чоловіком підписували бумагу, він його вдарив в щоку, у нього пішла пухлина, і батько вмер. Батько вмер, а оця тварина осталась жить.

- Це ось ці, що в 99 кваритирі?

- Так!

Усі спеоцперації відбувалися одночасно. Ще одну групу диверсантів схопили в іншому районі столиці. Де саме - правохоронці не кажуть. Троє затриманих були мешканцями Росії. А в їхній квартирі був цілий арсенал зброї. Сорок гранат, чотири кілограми тротилу та дві тисячі бойових патронів.

Олександр Ткачук  керівник апарату СБУ:

- Дійсно група працювала в Україні протягом тривалого часу. І іншого способу у той момент затримати не було.

- А чому саме вночі?

- Тому що це мало відбуватися одночасно.

Загалом за ніч наділи кайданки на сімох диверсантів. Одного - вбили. У СБУ додають - це лише початок масштабної боротьби з терористичними групами по всій Україні.