Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 грудня 2015, 00:49 Суспільство
Ангела Меркель визнана людиною року
Ангела Меркель визнана людиною року

Журнал TIME визнав Ангелу Меркель людиною року. У короткому списку фіналістів вона випередила лідера ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді, а також кандидата у президенти США - багатія Дональда Трампа. Чому Меркель обігнала всіх?

Це Меркель втішає палестинську дівчинку, чиїй сім'ї загрожує екстрадиція з Німеччини після чотирьох років нелеґального мешкання.

Ангела Меркель, Канцлер Німеччини:

- Іноді політика - тяжка справа. Якщо ми покличемо всіх охочих з Африки, то просто не зможемо цього витримати.

А це вона відвідує центр для біженців. Робить із ними селфі.

Ангела Меркель, Канцлер Німеччини:

- Дозвольте мені просто сказати, що Німеччина - сильна країна. Ми так багато досягли, тож зможемо впоратися і з будь-якими іншими перешкодами.

А тут - пригощає пивом Обаму в Баварії.

За перше місце в Тайм із Меркель змагалися наймогутніший у світі терорист - лідер ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді. Та антиісламіст і кандидат у президенти США Дональд Трамп. Утім, Меркель виявилася найліпшим "кризовим менеджером" у світі.

Ненсі Гіббс, редактор журналу TIME:

- Ми обрали Меркель, тому що жодна значна новина у світі не минає без неї. Вона вимагає від своєї країни більше, ніж будь-який політик насмілився б. Твердо стоїть проти тиранії та є стійким моральним лідером у світі.

Американський журнал Тайм заснував номінацію "Людина року" ще 1927-го. Меркель стала першою жінкою за останні 29 років, яка отримала це звання. До неї була президент Філіппін Корасон Акіно. Ще один німецький канцлер потрапляв на обкладинку Тайм - Адольф Гітлер у 38-му. Тричі перемагав Франклін Рузвельт. Двічі - Йосип Сталін, Вінстон Черчілль, Ден Сяопін та Михайло Горбачов. І майже всі американські президенти. Крім того, відзнаки Тайм удостоювалася планета Земля, персональний комп'ютер, шпигуни-викривачі, американський солдат і борці з Еболою.