Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2015, 23:38 Суспільство
У Київ прибула новорічна ялинка
У Київ прибула новорічна ялинка

До Києва привезли головну ялинку країни. 25-метрове новорічне дерево встановлюватимуть кілька діб. Зелену красуню зустрічали на Софійському майдані. Коли її прикрасять та який вигляд матиме головний новорічний атрибут?

Під звуки клаксона, оплески киян та гостей міста - так зустрічають у столиці головну ялинку України. Висотну рекордсменку 12 годин віз до Києва Віталій. Подорож минулася без інцидентів, навпаки - придорожні неабияк раділи побаченій зеленій красуні.

Віталій, водій:

- Сигналил, махали, приветствовали, останавливали, фотографировались. Ехали медленно, все нормально.

Вартість новорічного дерева разом зі встановленням і доправленням - 50 тисяч гривень. У прикарпатських лісах шукали її три тижні. Радуватиме око ялинка більше як місяць.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Процедура встановлення ялинки не така швидка, як здається - піднімуть її догори за два дні. Через 7 тут з'являться перші іграшки, тому яскраві фотокартки кияни зможуть зробити лише за тиждень або два.

Від ідеї штучного новорічного атрибута відмовилися, схоже, назавжди після всіх тих жартів і фотожабів, які отримали організатори 2013-го року, коли новорічне дерево радше скидалося на конус або ж піраміду, аніж на зимову красуню. Цій ялинці вже понад 80 років.

Ігор Добруцький, голова оргкомітету "Новий рік на Софії":

- 81 рік, минулорічна була 86, цій  81... Ще поляки садили, самі старі посадки, які є в цьому районі. Ніхто не каже, що штучна, тільки жива, молодняк підніметься, цю ми вирубали, тому що ми дали сонце іншим...

Маленький Тарас із дідусем уже вподобали велетенське дерево. У сім'ї - справжнє передчуття свята. Хлопчик уже чекає на подарунки. 

Тарас, киянин:

- Чекаю, і коли буде сніг тут, то Святий Миколай буде тут, і принесе багато подарунків. Ну до побачення вам.

Разом із ялинкою з Івано-Франківщини приїхали і справжні гуцули. Чоловіки трембітою закликають людей до Софійського майдану й розкривають таємниці, як зробити, аби інструмент грав гучніше, і навіть виконують побажання, що і як заграти.

Загалом у планах організаторів ґрандіозний проект. На Софійському майдані буде резиденція Святого Миколая, Різдвяне містечко, де і діти, і дорослі знайдуть усе необхідне для святкування і просто хорошого настрою. Офіційно заблимає вже вбрана в різдвяні іграшки новорічна ялинка на Святого Миколая.