Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2015, 00:56 Суспільство
Обійми - кращі ліки
Обійми - кращі ліки

Cьогодні міжнародний день обіймів. Кажуть, під час тактильного контакту підвищуються імунітет, нормалізуються тиск, а найголовніше - настрій після таких виявів емоцій поліпшується зі швидкістю світла.

Світлана Федик, кореспондентка:

- Не менше п'яти обіймів на день. Стільки потрібно людині, аби відчувати себе щасливою. Такого висновку дійшли вчені. Торкаючись один одного, ми отримуємо відчуття впевненості та захисту. А ще, обіймаючись, ми виявляємо свою любов.

Ольга обіймається по кількасот разів на добу. У неї дві донечки - Ганнуся та Маруся. Маленькі бешкетниці не злазять з мами, коли вона вдома.

Ольга, киянка:

- Я, коли буває якісь проблеми, чи втомився, чи якісь негарзди на роботі, я приходжу додому, так от оці теплі комочки обіймаю, і все стає на свої місця.

Для маленьких дітей дуже важливо, аби їм приділяли максимум уваги: розмовляли, дивилися в очі, пестили та розповідали, як їх дуже люблять. Тоді малята підростатимуть ніжними та відкритими. 

- Отак люблю маму.

- І мамуля тебе дуже дуже любить.

- Цьом, цьом маму.

Психологи вже давно дослідили: малюки, яких у дитинстві мало обіймали та пестили, виростають замкнутими й похмурими. В подальшому їм тяжко адаптуватися в суспільстві.

Наталія Кучеровська, психолог:

- В перспективе безусловно это люди повзрослевшие, которые имеют разного рода сложности в эмоциональных отношениях. Кто-то настолько испытывает сложности в общении с людьми, что ему легче уехать куда-нибудь в деревню глухую, где нет людей, и там спокойно жить.

Зазвичай обіймаються рідні люди, закохані пари та друзі. Утім, не менш важливо практикувати обійми в робочому колективі. Це знизить рівень напруження між працівниками, в них поліпшиться настрій, і вони працюватимуть продуктивніше.

Олексій, режисер монтажу:

- Такие спонтанные объятия - они дают импульс для дальнейшей работы, отвлекают от рутины и немножко развлекают во время работы.

Марина, кореспондентка програми Свідок:

- Після цих обіймів у мене настрій покращився, з'явилася наснага працювати. З'явилися сили? і я думаю, що так обійматися треба щодня.

Хороший настрій - це лише невеличка часточка того, що ми отримуємо, виявляючи ніжність одне до одного. Науковці довели, що обійми корисні і для здоров'я. Ліпше працює нервова система, зростає рівень гемоглобіну у крові та міцніє імунітет.

Цікаво, що вияви ніжних почуттів притаманні не лише людині. Тварини теж дуже охочі до пестощів. Вони вимагають до себе уваги та відповідають взаємністю на нашу любов.

А з ким же люблять обійматися кияни?

Олександр:

- С кем обнимаюсь? В основном с малым обнимаюсь.

Анастасія:

- Если прихожу в университет, то каждый раз, это наподобие какого-то маленького ритуала или традиции, всей группой обнимаемся.

Людмила Онисимівна:

- У нас такой обычай на работе, мы приходим с утра, обнимаемся, чтобы позитивом друг друга наградить.

Володимир:

- З дитинками своїми, більш ні з ким.

Тетяна: 

- В тантрических практиках мы обнимаем всех и вся. Можем прям щас вас обнять.