Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 листопада 2015, 21:14 Суспільство
Кияни принесли квіти героям Майдана
Кияни принесли квіти героям Майдана

Чотири тисячі правоохоронців у центрі столиці. День гідності та свободи, який Україна відзначає сьогодні, проходить під пильним оком силовиків. Пункти пропуску, десятки патрульних машин і навіть кінологи - усі на сторожі.

Від самого ранку центр столиці перетворився на зліт правоохоронців. Тут кожен другий - силовик. Вони встановлюють пункти перепуску, проходять інструктаж і розставляють металеві огорожі. Адже сьогодні на Майдані Незалежності очікують на людей, які в День гідності та свободи вшановують пам'ять загиблих.

Параскевія, киянка:

- Ми прийшли, бо хлопці загинули. Квіти положити, що робити... щоб мир у світі був.

Охочих покласти квіти, де полягли люди, перевіряють ретельно. Все, що заборонено проносити, правоохоронці вилучають і складають ось у таку металеву валізу. Детально оглядають людей у військовій формі.

Загалом у центрі Києва про безпеку дбають чотири тисячі представників поліції. Серед них - десятки кінологів. Адже після кривавої п'ятниці в Парижі в українській столиці нині безпрецедентні заходи безпеки.

Олександр Терещук, т.в.о. керівника ГУ національної поліції Києва:

- Зважаючи на серію терористичних актів, які мають місце в центрі Європи, ту ситуацію, яка сьогодні в нас є на Сході України, ми вимушені посилити заходи безпеки під час проведення цих заходів.

Кияни та гості міста підтримують таке рішення силовиків. 

Лариса, киянка:

- В наш час - це потрібно. Багато пунктів пропуску, це потрібно, як би не було.

Лариса, як і сотні інших людей, прийшла, аби віддати шану загиблим. Тим, які рівно два роки тому вийшли в Києві на Майдан незалежності на мирну акцію протесту. Їх обурило рішення тодішнього президента України Віктора Януковича не підписувати угоди про асоціацію з Євроспілкою. Люди тоді навіть і гадки не мали, що все закінчиться великою трагедією...

Тетяна, киянка:

- Все пам'ятаємо, і ніколи б не забули, тому й прийшли покласти квіти.