Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2015, 21:45 Суспільство
У Гватемалі жорстоко вбили мера
У Гватемалі жорстоко вбили мера

Новообраного мера міста побили, потім облили бензином і спалили живцем на подвір'ї біля його будинку. Жорстоку розправу над градоначальником влаштували в Ґватемалі. За що люди стратили чиновника, за якого голосували?

Випуски новин у Гваметалі розпочинають з екстрених і приголомшливих повідомлень. У містечку Консепсьйон, за сто кілометрів від столиці, влаштували суд Лінча. Новообраного мера міста запідозрили в убивстві двох неповнолітніх дівчат - родичок його основного суперника під час виборчих перегонів. Громадськість повстала проти чиновника-злочинця, а вже за кілька днів невідомі спалили Базиліо Хуракана живцем біля його будинку. 

Чи дійсно вбитий зорганізував напад на свого конкурента і чи справедливо йому помстилися? Поліція тільки розпочала розслідування заплутаних, справді латиноамериканських пристрастей у Консепсьйоні. Родичі загиблого керівника міста кажуть - це самосуд. І вимагають покарання за просто нечуване безчинство. 

Педро Хуракан, брат мера:

- Мого брата спалили, наче тварину. Це несправедлива й страшна смерть!

Карлос Хуракан, родич мера:

- Тортури - не метод правосуддя!

Базіліо Хуракан став мером минулого місяця. Головний опонент - Лоренцо Секвес - звинуватив його в нечесній грі і фінансових махінаціях. А далі - суцільний детектив. За нез'ясованих обставин на машину Секвеса, де разом з ним було шестеро членів його сім'ї, здійснюють напад. Невідомі злочинці вбивають 17-річну доньку політика - Норайду, та племінницю - Гермелінду. Кандидат у мери - в лікарні разом з чотирма родичами. Саме після замаху на життя Секвеса невідомі напали і стратили Базиліо Хуракана. Люди запідозрили, що саме він хотів нейтралізувати політика-суперника.

Мартін Соліс, мешканець м. Консепсьйон:

- Поліція має втрутитися, адже це заплутана й трагічна історія.

Злочинність у Гватемалі процвітає чи не найбільше з-поміж всіх латиноамериканських держав. Але вбивство чиновника - міського голови у такий страшний спосіб стало безпрецедентним навіть для країни, для якої війни, збройні заколоти та урядові скандали - звична річ.