Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 жовтня 2015, 00:00 Суспільство
У Марганці влада ошукала багатодітну маму
У Марганці влада ошукала багатодітну маму

Їй 25 років. І вона унікальна жінка. Мати трьох дівчат, яких народила із різницею у 38 днів. Незвична породілля з Дніпропетровщини привернула до себе увагу громадськості та місцевої влади. Останні пообіцяли золоті гори, точніше - квадратні метри. Але за кілька місяців про жінку вже й забули. Поки не навідалися кореспонденти Свідка.

Друге липня 2015-го, Дніпропетровський обласний перинатальний центр. На цих кадрах щаслива мати трьох дівчаток - 25-річна Олена Сєдова. Після тримісячного перебування у пологовому будинку жінку нарешті виписують додому. Квіти, подарунки від місцевої влади, волонтерів й небайдужих містян. Зміцнілі крихітки разом із мамою нарешті повертаються до рідного Марганця. Тут їм пообіцяли подарувати житло, а поки цього не сталося, жіночий квартет живе в маленькій оселі разом з іншими родичами.

Олена Сєдова, багатодітна мама:

- Мэр Марганца перед выпиской обещал нам, что жильё мы получим от двух недель до сорока дней максимум. В день выписки было дано обещание, что мы получим жильё максимум через два месяца, аргументировав это тем, что хочется выдать нам жильё в хорошем состоянии. Сейчас уже октябрь месяц, по сей день мы ничего не получили.

У вітальні, де мешкають дівчатка, немає й дванадцяти метрів. Багатодітна мама згадує: доки зріст дозволяв, донечки спали в одному ліжку. Нині великий жіночій колектив опанував диван.

Артур Терещенко, кореспондент:

- Лікерія, Стефанія та Злата змушені лежати поряд із мамою. Місця для трьох дитячих ліжок в будинку просто немає. Старша вже міцно спить. Можливо, у солодких снах сестрички бачать нову простору оселю, яку їх матусі після народження унікальної трійці пообіцяли подарувати чиновники.

За збігом обставин, в день приїзду журналістів Свідка Олена Сєдова отримує від місцевих чиновників листа. В документі багатодітній матусі пропонують оглянути приватний будинок, і у разі згоди він може стати її власністю.

Костянтин Котко, заступник міського голови м. Марганця:

- Дом именно жилой - заходи и живи. При её согласии вопрос будет однозначно решён о том, чтобы она жила в доме. Детям сразу вышла как бы природа рядом.

Оглянути розрекламоване житло рушаємо разом із подругою Олени. Побачене шокує.

Антоніна Настич, подруга багатодітної мами:

- В окнах нет стёкол - холодно. За домом то есть находится посадка, за которой находится кладбище. Рядом здесь нет ни магазинов, ни садиков, ни школ, то есть отшиб города - окраина. Вот что предлагают многодетной маме с тремя детьми.

Крім вибитого скла на вікнах, помічаємо на подвір'ї легковика. Невдовзі з помешкання виходить молода жінка і приголомшує.

Венера, мешканка м. Марганця:

- Сколько времени живёте в этом доме?

- 18 лет.

- А я вот смотрю, в вашем доме нет окон. Почему нет окон?

- Не знаю.

- Вам не холодно?

- Нет.

Як чужу власність могли запропонувати жінці із трьома крихітками? Помилка чи знущання? Ось відповідь місцевих урядників.

Костянтин Котко, заступник міського голови м. Марганця:

- Семья армян проживает там, но она проживает вне закона, и вопрос о её выселении будет решён в рамках действующего законодательства. В случае согласия о том, что она будет жить в этом доме, дом будет приведён к требованиям санитарных норм.

Переїхати у цей будинок багатодітна мама відмовилась. Олена каже, що згодна ще трохи потерпіти, але таки отримати пристосовану для комфортного життя малечі оселю.

Олена Сєдова, багатодітна мама:

- Ну в первую очередь, конечно, для меня самое главное, чтобы мои дети были здоровы, ну и чтобы выдали, конечно, жильё. Хочется, чтобы решился побыстрей квартирный наш вопрос.