Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2015, 13:26 Суспільство
Киянам демонструють новітнє озброєння
Киянам демонструють новітнє озброєння

Зброя, амуніція, бронемашини, гелікоптери та навіть комплекс протиповітряної оборони. У Київ стягнули військові новинки.

Швидке переозброєння і постійна бойова готовність - тепер це найважливіше для української армії. Тож на головній виставці зброярів вже багато вітчизняних розробок. Ось таким бойовим модулем обладнують українські БМП. Та виробники не припиняють вдосконалювати машину. Тепер керувати вогнем можна, сидячи в окопі.

Сергій Медвідь, учасник виставки: 

- Можна взяти ноутбук, виносний модуль, сісти в окопі на якійсь відстані, таким чином убезопасити увесь екіпаж і управляти бойовим модулем. Вести прицільний вогонь.

А це вже мобільний мінометний комплекс на базі квадроцикла. Привести в бойову готовність його можна за хвилину. І так само швидко сховатися.

Олександр Гордін, учасник виставки:

- Он облегченный - не проваливается, это все-таки не Хаммер. Это все складывается в передний багажник, на задний - и можно перемещаться.

На цій експозиції кожен може відчути себе водієм або стрільцем бойової машини піхоти чи танка. Інженери переконують - вистачає місяця навчання на такому тренажері. Павло щойно з тренувальної кабіни. Емоціі переповнюють.

Павло, киянин:

- Отлично.

- Впечатления?

- Ну, это хороший имитатор. Вот только лингофон не работал, нам приходилось перекрикиваться в башне: Виталик, влево 8 часов! Дуло поверни! В общем, нормально все.

Не забули розробники і про правоохоронців. Такий пояс нині на полісменах. Безліч кишень - для пістолета, кайданок, ліхтарика, кийка. Та й цього замало.

Олег, учасник виставки:

- Сейчас предложили для полиции пешей сделать аптечку с карманом для перчаток и с минимальным меднабором для оказания помощи.

Та стінами виставкового центру експозиції не обмежились. 

Олександр Храпач, кореспондент:

- Найбільш габаритні розробки розташували не у павільйоні, а тут - надворі. Це і мобільна лазня для вояків, і пральня на колесах, і танковий тягач, і навіть система протиповітряної оборони.

Це модернізований комплекс КУБ. Його головне завдання - ураження повітряних цілей. Зовні ця величезна система не відрізняється від вже відомого БУКа. Але електронна начинка надсучасна, та і в рази скоротилася кількість вояків, які керують машиною.

Олександр Луньов, учасник виставки:

- Предназначен для прикрытия войск от воздушного противника. Также этот комплекс может применяться для прикрытия административных объектов, городов, электростанций, заводов.

Окрім українських виробників, на виставці представлені розробки з дев'яти країн світу. Триватиме показ новітнього озброєння до 25 вересня.