Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 вересня 2015, 23:18 Суспільство
У Києві звільнили директорку дитсадка, яка поміняла вікна в своєму кабінеті, а не в дитячій спальні
У Києві звільнили директорку дитсадка, яка поміняла вікна в своєму кабінеті, а не в дитячій спальні

Скандал у київському дитячому садочку. Директорка дошкільного закладу замість поставити пластикові вікна, куплені за бюджетні кошти, в групах - обладнала ними свій кабінет. Тож як покарали очільницю дитячого садочка?

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Скандал у дитячому садочку номер 170 виник саме через ці два вікна за моєю спиною, їх придбали за кошти міста, утім, замість того, аби поставити вікна в групі, їх директорка поставила у своєму кабінеті.

У малюків саме обід. Ще кілька хвилин, і діти полягають у ліжечка, утім, у спальні не надто комфортно. Адже величезні старі вікна тріщать по швах. А через кожну шпарину вривається вже холодний вітер.

Ірина Ярмолинська, в.о. завідувачки дитсадка № 170 м. Києва:

- Стан цих вікон аварійний, ми їх навіть не відкриваєм для того, щоб помити, тому що ми боїмся, що вони просто впадуть. Вони тут стоять 27 років, з відкриття дитячого садочка.

Тридцять шість старих дерев'яних вікон на новенькі пластикові в цьому закладі змінили своїм коштом батьки. А на ще шістнадцять дали гроші з бюджету міста.

Ганна Старостенко, заступник голови Київської міської держадміністрації:

- Якщо дво-трирічні діти приходять в садочок і там вікна заклеєні скотчем, то це питання в першу чергу до адміністрації цього закладу, чому в такому стані заклад.

14 нових вікон керівництво дитсадка вирішило поставити в спортзалі, коридорі та музичній залі. Ще два вікна директорка дитячого садочка - Глеваська Інна Федорівна - замінила... у своєму кабінеті! Це вкрай обурило батьків, вони поскаржилися в Київську держадміністрацію. Там розповіли - 140 тисяч гривень дали, аби малюкам було тепліше, а не завідувачці.  

- Рішення кадрове було прийняте - звільнити керівницю дитсадка.

Та поки одні батьки святкують перемогу, інші - переконують: звільнена Інна Глеваська чимало зробила для закладу.

Марина, киянка:

- Отличная женщина, посмотрите, в каком состоянии садик, до этого все группы сдавались в аренду, я вообще в шоке. Она же поставила не дома, а в садике.

Лідія, киянка:

- Директор теж людина, вона багато років працює в цьому садочку, я рахую, вона має таку можливість, я як мама підримую, що вікна стоять саме в кабнеті директора.

Утім, чиновники - невблаганні. Кажуть, завідувачка до садка не повернеться. Тож шукають нового директора. Сподіваються, що наступний керівник дбатиме про комфорт малюків, а не власний.