Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 вересня 2015, 23:50 Суспільство
Італійці вшановують пам'ять хороброго українця
Італійці вшановують пам'ять хороброго українця

В Італії заарештували вбивць українця Анатолія Короля. 38-річний чоловік потрапив під кулі в одному з супермаркетів містечка Кастелло-ді-Чістерна, коли намагався знешкодити грабіжників, які вдерлися до крамниці. Злочинці відкрили вогонь, Анатолій помер на місці. Поховали чоловіка на Хмельниччині, звідки він родом. Українець жив з родиною в Італії останні кілька років. Сиротами залишилися дві неповнолітні доньки чоловіка, 5-річна Анастасія і півторарічна Ліза, яка стала свідком вбивства батька.

- Він учинив як спражній чоловік, як професіонал, мужньо кинувся на озброєних людей, щоб не пролилася кров і не сталося трагедії.

Підозрювані - двоє синів місцевого мафіозі. Їх заарештували в електричці одразу після скоєного. Кажуть - наміру вбивати не мали, а лише хотіли налякати. Нині молодики за гратами. Італійці тим часом проводять жалобні марші на честь Анатолія Короля. Українця називають національним героєм, адже він ризикнув власним життям заради порятунку невинних. Комуна Неаполя хоче посмертно нагородити нашого співвітчизника орденом за відвагу.