Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 вересня 2015, 23:42 Суспільство
Київ, дві доби після теракту під Радою
Київ, дві доби після теракту під Радою

Головному підозрюваному у вибухові під Верховною Радою обрали запобіжний захід. Ігоря Гуменюка взяли під варту на два місяці. За цей час мають з'ясувати всі обставини кривавих подій біля парламенту. Тим часом у лікарнях залишаються 35-ро постраждалих після сутичок 31 серпня. Усі поранені в задовільному стані, загрози їхнім життям - немає. Ну а центральні вулиці Києва відтепер дуже посилено патрулюють: і піші групи, і на бронемашинах.

Ось він, головний підозрюваний у кривавій бійні під Верховною Радою в понеділок. За гратами, з опущеною головою, пригнічений. У Печерському суді Ігореві Гуменюку  обирають запобіжний захід.

- Застосувати до підозрюваного Гуменюка Ігора Володимировича 17.04.1994 року народження запобіжнгий захід у вигляді тримання під вартою.

Ігоря Гуменюка суддя вирішив залишити за гратами на два місяці, до з'ясування всіх обставин. З самим фігурантом журналістам не вдалося поспілкуватися. А ось його адвокат повністю не згідний з рішенням суду.

Сидір Кізин, адвокат підозрюваного:

- Доволі прогнозоване рішення, насправді у справі немає доказів належних і обгрунтованих, на жаль, тому не тільки у нас, як у захиста, є багато сумнівів в цій справі.

Підозрюваному закидають аж 4 статті кримінального кодексу. Найстрашніша з яких - тероризм.

Станіслав Батрин, правознавець:

- На наш погляд, дійсно, в даному місці мав місце терористичний акт. І дійсно мав місце власне вибух, підпал, стрілянина під будівлею ВР є критеріями до визнання даного акту як теракт. Людину можуть засудити або ж до 15 років позбавлення волі, або до довічного позбавлення волі, і це може бути прецедентом в Україні для даного роду дій.

Тим часом у столичних лікарнях досі перебуває 35 правоохоронців, які стали жертвами вибуху гранати під парламентом. Інших поранених відправили у відомчі шпиталі в інших областях.

Роман Василишин, головний лікар Олександрівської лікарні м. Києва:

- Стан у всіх задовільний. В кого середньої тяжкості, і загрози їх життю немає ніякому. Всі були забезпечені всім необхідним у повному об'ємі медикаментами.

Тим часом, попри відносний спокій у столиці, Київ продовжують патрулювати більше тисячі правоохоронців. Найбільше їх - у центрі міста.

Олександр Храпач, кореспондент:

- З огляду на трагічні подіі під ВР у Києві посилені заходи безпеки. Тож правоохоронці одягнули бронежилети підвищеного ступеня захисту, а по столичних вулицях роз'їжджають грізні бронемашини.

Їхнє завдання - вчасно помітити та знешкодити підозрілих людей. На щастя, доба патрулювання нацгвардійцями міста минула спокійно.

- Люди видят, что такие машины патрулируют улицы города, и, думаю, это как-то людей, которые что-то задумали, какие-то провокации, это останавливает.

Утім, не всіх Кугуари, що постійно курсують центром столиці, заспокоюють. Багатьох навпаки - нервують. Адже не зовсім звично бачити в автомобільній тисняві мирного міста бойові бронемашини, навіть і без кулеметів на баштах.