Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 серпня 2015, 13:58 Суспільство
Нелегальний перевізник вбив 50 мігрантів у Австрії
Нелегальний перевізник вбив 50 мігрантів у Австрії

В Австрії, неподалік кордону з Угорщиною і Словаччиною, у вантажівці знайшли 50 мертвих мігрантів. Нелегали задихнулися. Водій покинув транспорт з біженцями на шосе. Коли машину відкрили - тіла вже почали розкладатися. Втікачі з Африки й Близького Сходу будь-якими методами намагаються втекти від військових конфліктів і оселитися в Європі. Старий Світ переживає найбільшу міграційну кризу з часів Другої світової війни. Європейські урядники скликають екстрені засідання з метою вирішити масштабну проблему.

Ангела Меркель, канцлер Німеччини:

- Це приголомшлива новина, коли 50 людей так трагічно гинуть у пошуках ліпшого життя й безпеки. Вони стали заручниками ситуації, довірилися нелегальним перевізникам, які транспортували людей у жахливих умовах і не подбали про них. Цей інцидент змушує нас вкотре міркувати, як владнати міграційну кризу в Європі.

Федерика Могерині, Верховний комісар ЄС із зовнішньої політики й безпеки:

- Це питання не вирішиться саме собою, якимось магічним чином. Потрібно спільно і якнайшвидше ухвалювати послідовні рішення, які дадуть змогу покласти край тому, що нині відбувається. У Європі й поза нею.