Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 серпня 2015, 11:09 Суспільство
В старовинному містечку в Італії можна придбати будинок за євро
В старовинному містечку в Італії можна придбати будинок за євро

Будинок у курортному місті - лише за євро. В Італії за символічну ціну виставили на продаж старовинні помешкання. Чому так дешево і кому поталанило придбати нерухомість у мальовничій італійській провінції? А ще - чи можуть українці за такі смішні гроші владнати власне квартирне питання?

Оселитися в Італії та ще й мати власне житло. Тепер це не мрія, а реальність. Будинок у курортній провінції Палермо можна придбати лише за один євро. У невеликому містечку Ганджі, заснованому ще в далекому 12 столітті, за такою ціною виставлено на продаж з півтисячі помешкань. Зважитися на експеримент з нерухомістю місцеву владу змусило спустошення міста. Більш ніж половина мешканців у кризові роки в пошуках ліпшої долі виїхали. Тоді мер і вирішив створити реєстр покинутих осель і запропонував власникам подарувати нерухомість будь-кому, хто бажає тут жити.

Джузеппе Феррарелло, мер м. Ганджі:

- Новий власник укладає нотаріальний договір та підписує зобов'язання про відновлення будинку впродовж 3 років. Кількість охочих подивитися такі оселі чимала. Це переважно австралійці, американці, британці, індійці та шведи.

Домінік і Тавіа приїхали з Австралії. Мають намір оселитися у спокійному та мальовничому місті.

- Це чудове місце. Тут є все, що нам потрібне.

- Ми шукали саме це. Тут неймовірна краса, та ще й недалеко до моря. Тут так затишно, як вдома.

Та в пари чимало конкурентів, адже на 450 будинків - 2 тисячі претендентів. В аукціоні перемагає той, хто запропонує найліпший і найякісніший проект реставрації та ремонту приміщення. Місцеві рієлтори кажуть: в середньому на все потрібно 30-40 тисяч євро. Корінні ж мешканці міста, які переважно вже похилого віку, такому експерименту радіють.

- Це насправді прекрасно, що стільки людей дізнаються про Ганджі. Сотні не лише італійців, але й іноземців приїздять сюди.

Проте іноземці, які придбають житла в містечку, автоматично італійцями не стануть. Тільки поживши в Ганджі півроку, можна сподіватися лише на тимчасовий дозвіл на мешкання.