Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2015, 22:52 Суспільство
Ісламісти готують напад на Королеву Великої Британії
Ісламісти готують напад на Королеву Великої Британії

Королеву Великої Британії Єлизавету Другу готуються вбити ісламісти! Таких висновків дійшла британська преса. Репортери отримали інформацію, що бойовики Ісламської держави планували вбити Її Величність та спадкоємців вже наступного тижня просто посеред Лондона. Як саме терористи мали намір позбавити життя Королеву та як британські спецслужби зараз охороняють монаршу родину.

На Королеву Єлизавету Другу, принца Чарльза і прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона готують замах. Сенсаційну новину оприлюднили британські таблоїди. Ісламська держава начебто планувала вже наступного тижня влаштувати криваві теракти в Лондоні, на кшталт тих, які два роки тому пролунали під час Бостонського марафону.

Наступного тижня королева Єлизавета разом з іншими членами королівської родини братиме участь в урочистостях з нагоди 70-річчя перемоги Великої Британії над Японією у Другій світовій. Саме там - за версією Скотланд Ярду - і був запланований теракт. Поліція вживає безпрецедентних заходів безпеки.

Британці періодично проводять масштабні навчання на випадок теракту, щоб і громадяни, і поліція знали, що потрібно робити, якщо, не дай Боже, терористи втілять свої плани в життя і кров знову проллється, приміром, на вулицях Лондона.

Максін де Бруннел, заступник комісара поліції:

- Загроза може виникнути будь-де. Ми, приміром, відтворюємо сценарій захоплення заручників у одному з житлових кварталів столиці. Нажаль, у світі дедалі частіше коять страшні злочини, коли гинуть невинні люди. Треба бути готовими протидіяти терористам на найвищому рівні.

Британська розвідка дізналася про майбутній теракт проти Королеви від журналістів, а ті - від самих бойовиків Ісламської держави. Репортери під прикриттям спробували втертися в довіру до радикалів у соціальних мережах, і їм вдалося. Там створили фіктивні аккаунти - начебто від імені британців, які прагнуть стати членами ІДІЛ і ладні вбивати заради ідеалів банди. У лавах терористів, окрім вихідців з Сирії, Лівії, Марокко, воює безліч європейців. А в інтернеті є так званий кібер-халіфат - це спільнота людей, які хочуть стати терористами і підтримують ІДІЛ.

Журналіст:

- Вони набирають загони спеціально навчених людей, тренують їх для терактів у Старому світі. На все про все витрачають півтора місяця. Людей перетворюють на зомбі, які чітко виконують їхні команди. Зараз загроза нависла над Великою Британією.

- Автомат Калашникова, гранати, пістолети. Приходить тренер і з годину пояснює, як користуватися тією чи іншою зброєю.

Британські журналісти працювали над розслідуванням півроку. Вони змогли як ніхто наблизитися до осередку банди, та навіть зустрітися і поспілкуватися з тими, хто, ризикуючи життям, спробував влаштуватися на роботу до лав ІДІЛ, під прикриттям потрапив у тренувальні табори і зміг повернутися назад. Усі результати роботи - зокрема інформацію про те, що британська Королева може стати наступною жертвою терористів - передали розвідці. Скотланд Ярд та прем'єр-міністр - Девід Кемерон - запевняють: зроблять усе можливе, щоб кров не пролилася. Кажуть, Королева - в безпеці.