Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 серпня 2015, 22:11 Суспільство
У Китаї немовля викинули до вбиральні
У Китаї немовля викинули до вбиральні

Секунди на вагу життя, або як у Китаї врятували немовля. У Пекіні у громадській вбиральні мати викинула свою новонароджену донечку в унітаз. Крики дівчинки почули, й завдяки миттєвій реакції людей крихітка залишилася живою. Виявляється, китайці викидають своїх синів і доньок на смітники й залишають просто неба ледь не щотижня. Що змушує людей до такої жорстокості та чи є шанс змінити моторошну статистику?

Крики немовляти, які доносилися з громадського туалету біля ресторану в бідному кварталі Пекіна, першим почув прибиральник. Чоловік зайшов до приміщення й зрозумів - тут щойно сталася непоправне, й одразу кинувся до унітаза, куди мати-убивця викинула своє щойнонароджене дитя. Чоловік погукав на допомогу, й маленьку дівчинку витягли зі зливу. Нині нічого не загрожує життю крихітки. Але досі ніхто не може збагнути, куди поділася породілля і як могла вона зважитися на таку жорстокість.

Сун Венгоу, прибиральник:

- Це мерзенний вчинок!

Молоду жінку бачили люди довкола, але не запам'ятали зовнішності. Кажуть: нічого підозрілого не запідозрили. Лише потім, коли почав лунати дитячий крик, збагнули, що мати викинула немовля - у брудному, смердючому громадському туалеті. У цьому кварталі Пекіна вже вшосте за місяць знаходять таку покинуту дитину. Загалом у Китаї батьки щороку банально викидають тисячі непотрібних їм немовлят. 

Є жінки, які після такого жахіття одумуються і через докори сумління повертаються на місце злочину. Але, на жаль, таке стається вкрай нечасто. І рідко дітлахи, які народжуються в таких умовах, виживають.

Найстрашніше - чимало дітей після пережитого залишаються каліками, мають вади розвитку. І владнати цю проблему стає дедалі тяжче. Після запровадження політики однієї дитини в Піднебесній багато родин вимушені зважуватися на такі дії.  Здебільшого викидають донечок, адже, за китайськими традиціями, лише сини продовжуть рід.

Торік через загрозливу статистику таких випадків влада профінансувала створення так званих центрів покинутих дітей - для батьків, які хочуть позбутися своїх небажаних синів і доньок. Малюків просять не викидати, а залишати у спеціально обладнаних для цього місцях. Там гарантують анонімність і дбають про зайвих для когось немовлят.