Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2015, 21:46 Суспільство
Новітня російська педагогіка - дитина на повідку
Новітня російська педагогіка - дитина на повідку

Приголомшлива історія у Росії. У Єкатеринбурзі жінка вигулює дитину в парку на повідку - немов собача. Городяни виклали відеокадри в мережу і віднесли до поліції. Але карати матір за такі методи і ставлення до рідної доньки правоохоронці не квапляться. Втім, як виявилося, цей випадок не поодинокий. Тож далі дивіться про росіян, які приковують дітей ланцюгами і тримають за непослух на прив'язі.

Історія, від якої холоне кров. Жінка веде дитину парком на повідку. Маленька дівчинка пересувається на чотирьох - опирається на руки й ноги. Рученята в рукавичках. Мати не звертає уваги ні на кого, люди озираються, адже такі кадри в російському Єкатеринбурзі побачиш не щодня.

- Я бачив цю дивну пару в парку Зеленому Гаї 20 липня по обіді. Дитина пересувалася на чотирьох кінцівках, дуже спритно, майже не вставала на ноги. Інші діти годували її хлібом, а вона підбігала до них, наче собача.

Автор цих рядків зняв усе на відео, відніс у поліцію, але не спитав у жінки, хто вона і чому так ставиться до зовсім маленької беззахисної дитини, тим паче найімовірніше рідної. Історія про єкатеринбурзького Мауглі набула розголосу. Але деталей дуже мало. Багато городян бачили цю пару, але ніхто не знає ні імен, ні прізвищ, ні адреси героїв відео. А найстрашніше - поліція карати жінку й рятувати дівчинку теж чомусь не квапиться.

Валерій Горелих, речник ГУВС у Свердловській області Росії:

- Працівники служби у справах неповнолітніх вивчають запис. Вони з'ясують - ця дитина хвора, чи йдеться про заходи безпеки або порушення її прав. Якщо виникне така потреба, ідентифікують особу жінки й дівчинки.

Випадок такого жорстокого й нелюдського ставлення дорослих до своїх дітей у Росії не поодинокий. Ось, приміром, бабуся вигулює так онука в Омську.

А це кадри з супермаркету Новосибірська.

Росіяни з дітьми на повідках вже стали сумним трендом у мережі. Малих бояться загубити в аеропортах і крамницях. Але найчастіше батьки жорстоко карають синів і доньок - за непослух і звичайні дитячі пустощі.

Приголомшлива історія, коли батько й мати приковували рідних дітей ланцюгами до ліжок і столів і цілодобово утримували в неволі, й навіть не дозволяли їсти та сходити в туалет, сталася в селі Єлагінські гори, в Орловській області Росії.  

- Наказывал их, что когда выходишь на улицу, они балуются. Телевизор, вон всё погрызли.

Бідолашні сини - Микола й Віктор - тепер у психореабілітаційному центрі. Діти в безвиході мало не збожеволіли від такого виховання.

- Веревки перегрызли, наверное, придется что-то другое делать.

- Что они сделали с веревками, еще раз скажите?

- Перегрызают.

- Зубами?

- Ага.

Біологічного батька засудили до 10-річного ув'язнення. Сини ненавидять його і моляться, щоб інші батьки двічі подумали, перш ніж так виховувати своїх нащадків.