Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2015, 21:32 Суспільство
В центрі Києва банк обстріляли з гранатомета
В центрі Києва банк обстріляли з гранатомета

Столичний банк устояв під обстрілом із гранатомета. Гатили по ньому вночі. Вибух розбурхав усе середмістя - кияни відчули, що таке відлуння війни. А ось банкіри навіть жартують - дореволюційні стіни витримають будь-яку атаку. І висувають несподівані версії.

Розбиті шибки, відірвані шматки заліза, повсюди уламки скла. Таким є зараз банк на Вознесенському узвозі в Києві. Невідомий чоловік, одягнутий у все чорне, влаштував справжню війну в серці мегаполіса. У будівлю фінустанови впритул вистрілив з гранатомета.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Злочинець зупинив свою машину тут - навпроти центрального входу у банк. Швидко вийшов, розклав зброю та вистрілив. Граната влучила у стіну між 3-м та 4-м поверхами споруди.

Приголомшливою новиною про гучні вибухи у столиці ще вночі вибухнули соцмережі. До банку одразу з'їхалися і поліційні патрулі, і слідчі, і експерти. На місці знайшли і знаряддя злочину - корпус від гранатомета Муха та опірення гранати. З камер спостереження фінансової установи видно чоловіка в темному, який під'їхав до банку Таврією, вистрілив і цим автомобілем утік. Нажахані нічними подіями співробітники банку розповідають: коли вранці їхали на роботу, очікували побачити будівлю в руїнах.

Світлана, співробітниця банку:

- Узнали с новостей. Утром встаем, читаем новости, прочитали, что был взрыв, что выстрелили в нас, в наше здание. Мои первые мысли - доехать до работы побыстрее, я не верю слухам, мне нужно увидеть.

Утім, хоча гатили з гранатомета, та стіни старовинної будівлі, якій вже 113 років, витримали. Пошкодження - незначні, здебільшого порозбивало вікна, як, наприклад, у кабінеті Ірини.

Ірина, співробітниця банку:

- Разбито только одно стекло, вот - внешнее. Разбито только это стекло, которое заменят. Второе стекло, оно осталось целым. У нас хорошая безопасность, защита.

Володимир Клименко, керівник наглядової ради банку:

- Повреждений серьезных нет, сейчас уже строители приступают к работе, и до понедельника все будет отремонтировано.

Хто може бути причетним до вибуху? Версій кілька. Та керівники банку одразу заявляють, що не вірять у помсту когось із клієнтів.

Володимир Клименко, керівник наглядової ради банку:

- Я не связываю данную провокацию с профдеятельностью банка. Это, очевидно, дестабилизирующий фактор, это просто вопиющий случай дестабилизации обстановки в нашей стране, и, очевидно, попытка дестабилизации работы данного учреждения.

Про перебіг розслідування міліція відмовчується, утім за стрілянину з гранатомета в центрі величезного міста розпочали кримінальне провадження за статтею... хуліганство. Проте за кілька годин опам'яталися і перекваліфікували - тепер розслідують теракт.

Ірина Левченко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Місце події відпрацювали працівники слідчо-оперативної групи та взривотехнічної служби. Всі предмети вилучені, направлені на експертизу, після якої ми зможемо сказати, що саме використовував зловмисник. 

Банкіри вирішили допомогти правоохоронцям у пошуках і призначили нагороду. За будь-яку інформацію про стрільця гарантують виплату ста тисяч гривень.