Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 липня 2015, 22:34 Суспільство
Кримінальна столиця світу - Сан-Сальвадор
Кримінальна столиця світу - Сан-Сальвадор

Столиця світового криміналу. Місто, де щодня гине не менше двадцяти людей, а мертві тіла не встигають прибирати з вулиць. У місті Сан-Сальвадор у Центральній Америці бандити проливають більше крові, ніж навіть в Іраку. Діти ходять до школи повз трупи, родини чи не щодня ховають близьких або їдуть впізнавати тіла в морги. Про життя під дулами автоматів і дитинство малюків і підлітків, які щодня бачать смерть.

Тут викрадають людей просто серед білого дня і влаштовують криваві стрілянини й різанини на вулицях. Банди, які воюють за владу, не мають жалю. Це Сан-Сальвадор, що натепер має сумну славу найстрашнішого міста у світі. За останні три дні тут загинуло більше людей, ніж, приміром, у Великій Британії - за останній рік.

Соня, мешканка м. Сан-Сальвадора:

- Моєму синові Хосе Ернесту було лише 12 років. Його вбили, майже місяць я шукала дитину в моргах, в'язницях, лікарнях. Його розчленували й викинули в лісі. Тіло знайшов священик.

Після кожного вбивства в місті з'являютьcя графіті - з абревіатурами банди, чиїх рук це справа. Це означає, що територія тепер належить їм. Головні вороги - угруповання так званих "Чорних" і "Мара Салватручча".

- Я живу тут останні 12 років, за цей час 215 моїх знайомих - молодих людей - злочинці закатували.

Злочинців тут не карають, правосуддя мовчить, а люди живуть у постійному страху перед кривавими і безжальними бандами.

Джованні, пацієнт реабілітаційного центру:

- Я ще підлітком став членом вуличної групи, це затягує. Я нічого більше не вмів, крім грабувати. Адреналін, ми були як сім'я, виживали. Це війна за територію, за повагу довколишніх. Це як завойовувати дівчину, коли вона тобі дуже подобається, а в неї є інший.

Сальвадор - зовсім крихітна країна. Мешкає в ній лише 6,5 мільйонів людей. Поряд із кварталами, де щойно застрелили когось, діти можуть спокійно бавитися й грати у футбол. Безтурботні на перший погляд хлопчики й дівчатка змалечку знайомі зі смертю. Приміром, маленький Браян Рамос. Його брат став членом банди ще підлітком й загинув геть молодим. 

Браян Рамос, мешканець м. Сан-Сальвадора:

- Ми з мамою щодня чекаємо його, здається, що він повернеться. Мені б дуже цього хотілося, але на жаль.

Браян ходить до школи, посилено вчить математику і хоче стати лікарем. Він відчайдушно намагається уникнути страшної долі загиблого брата. Хлопчик вірить, що рано чи пізно його місто зміниться і врешті позбудеться сумнівної слави кримінальної столиці світу.