Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2015, 23:35 Суспільство
В Одесі обіцяють винагороду за поміч у розшуку вбивці міліціонера
В Одесі обіцяють винагороду за поміч у розшуку вбивці міліціонера

За інформацію про злочинця, що вбив Романа Труфкіна та поранив його напарника - Артема Шаповала, керівництво Одеської області призначило винагороду - 200 тисяч гривень. Наразі стрільця розшукують. Відомо, що він озброєний і сам має поранення. Тож працівники міліції попередили всі лікарні: злочинець може звернутися по допомогу.

Була 10 вечора. Випадкові свідки спочатку не зрозумілі, що відбувається. Адже вуличне освітлення тут не працює.

- Мы вообще сначала подумали, что это петарды бросают, бегают дети. Это часто бывает здесь. А потом, когда уже человек упал на землю, мы поняли, что это что-то не то.

Марія Тарасова, кореспондентка:

- Трагедія сталася в самій Аркадії. Але у тихому місці, в стороні від нічних клубів. Двоє патрульних зупинили підозрілого чоловіка, спитали документи. У відповідь той почав стріляти.

Поцілив у правоохоронців із пістолета ТТ, а коли зброю заклинило, витяг Макарова і холоднокровно розстріляв працівників міліції. Кулі потрапили в живіт жертвам. Старший лейтенант патрульно-постової служби Роман Труфкін за мить упав. Його напарник - Артем Шаповал - незважаючи на рану, встиг вистрілити в нападника. Поранив злочинця, коли той почав тікати. 

Алла Марченко, співробітниця ГУ МВС України в Одеській області:

- Он получил ранение. С места скрылся не на автомобиле, как говорили ранее, а пешком в направлении парковой зоны.

Тим часом постраждалого Романа привезли до лікарні, втім, врятувати йому життя медикам не вдалося. Його колегу терміново прооперували. Він житиме.

- Одна пуля, да. И много осколков. Пуля разлетелась на осколки. 

Сергій Кочерган, лікар-терапевт Одеської міської лікарні №1:

- С огнестрельным раненим паха и мочевого пузыря. Рана была ушита.

Сержанта Артема Шаповала вже перевели з реанімації. З його слів і склали портрета підозрюваного.

Марія Тарасова, кореспондентка:

- Фоторобот підозрюваного розклеєний по всьому місту. Розшукують чоловіка 35-40 років, високого, гладкого, з круглим обличчям, темними очима та волоссям.

За інформацію про нападника влада Одещини разом із правоохоронцями обіцяє винагороду.

Михаїл Саакашвілі, голова Одеської облдержадміністрації:

- Мы объявили награду в 210 тысяч гривен для тех, кто поможет арестовать убийцу. Мы должны его немедленно найти и арестовать. Видимо, это профессиональный киллер. Но в любом случае: из под земли достать, чтобы он отвечал.

Обіцяє керівник області і підтримку родині загиблого правоохоронця. У Романа лишилася вагітна дружина. Небайдужі одесити також готові допомогти жінці.

Ірина Яроцька, представниця благодійної організації:

- Откроем счет, именной счет на имя жены погибшего мальчика. И мы просим всех неравнодушных людей по возможности, именно по возможности, перевести любую сумму. Они ей будут очень нужны, потому что женщина на 7 месяце беременности.

Тим часом уся міліція Одещини працює в посиленному режимі. Вже попередили лікарні регіону, адже поранений злочинець може звернутися до медиків про допомогу. Стрільцю загрожує довічне ув'язнення.